Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70550
5,4 14 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

szukam

ocenił(a) film na 5

Szukam podobnych filmów kiedyś widziałem tutaj sporą listę o takich filmach proszę o pomoc.

haker257

* Wzgórza mają oczy .
* Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną .
* Ulica więzów .
Tylko tyle znam .
Jak można takie okropne filmy oglądać . :/

haker257

ja jeszcze bym dodał do filmów które napisała poprzedniczka Hotel zła i 2 części wzgórza mają oczy oraz teksańskiej masakry piłą mechaniczną.

fentel666

no i bym jeszcze zapomniał ,,Lęk" z 2004 roku chyba :)

ocenił(a) film na 9
haker257

Wzgórza mają oczy ,Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną ok ale zanim obejrzysz obejrzyj pierwowzory z lat 70 klasyka,koniecznie w takiej kolejności,a z mojej strony polecam Shutter - Widmo oraz pulse 1 i 2 dla mnie to naprawde kawałek dobrego kina grozy.

goldi007

Z tych co oglądałam:
Teksańska masakra piłą mechaniczną
Piątek trzynastego, ale nie polecam
Dom woskowych ciał
Teksańska masakra piłą mechaniczną: początek
no, to z tego typu chyba tylko tyle

możesz jeszcze obejrzeć inne, które mi się spodobały:

Gdy zapada zmrok (o zmorze, która zjawiała się pod postacią "zębowej wróżki", ale ta nazwa niech cię nie zwiedzie, film jest naprawdę dobry, trzyma w napięciu, nawet jak dla mnie, a lubię mocne kino)

Sztorm stulecia (oglądałam niestety fragmentami, bardzo dobry, do pewnego miasteczka pełnego grzeszników przybył diabeł, który kierował ich umysłami, rozkazując im zabijać innych i popełniać samobójstwa, będę musiała kiedyś to obejrzeć dokładniej)

Halloween (o niejakim Michaelu, który jako mały chłopiec zawsze chodził w maskach, począł od zabijania zwierząt a skończył na wymordowaniu rodziny, trafił do szpitala psychiatrycznego, gdzie spędził długie lata, pewnego razu udał mu się stamtąd wydostać...)

30 dni nocy (wszystko dzieje się na Alasce, gdzie na miesiąc zachodzi słońce, wtedy przybyły one - stworzenia nie z tego świata, atakowały ludzi, dużo scen zaskoczenia, bardzo ciekawy)

Grindhouse: planet terror (w tajnej bazie wojskowej wybuchła zaraza, która powodował gnicie i rozpuszczanie się ciała, zarażali sie przez kontakt z krwią, stawali się czymś w rodzaju zombie, atakowali ludzi)

może coś ci się spodoba