Droga do Wellville

The Road to Wellville
1994
6,5 1,6 tys. ocen
6,5 10 1 1621
6,7 3 krytyków
Droga do Wellville
powrót do forum filmu Droga do Wellville

Tak to widzę, podobał mi się ten film - pomimo głupawej i infantylnej fabuły bawiłem się przednio. Role są celowo przerysowane i nadrobione wygladem lub dialogami. Ale o to tu chodzi - to są te szalone czasy takich klinik, takich metod i takich ludzi. sądzę że Hopkins, Fonda i Broderick napewno bawili sie też świetnie a przy okazji przełamali własne stereotypy aktorskie - to działa jak prysznic. Tym którzy tkwią za głęboko w szufladkach poprzednich ról (sam nie jestem wolny od takich uogulnień i uproszczeń) daje to szansę wyrwania się i odczarowania aktora. Ale są tacy "twardziele" co tylko widzą pierwszą warstwę ironicznego suspence`u i dalej nie brną. Mam nadzieje że kiedyś im to przejdzie. Mimo wszystko zachecam do oglądania tego filmu - nawet po kilka razy.

użytkownik usunięty
Przemekm

o tak
Moim zdaniem to świetny film :) Sprawia wrażenie jakby scenariusz i dialogi zostały napisane na zasadzie zupełnego absurdu i pzypadkowości, ale wbrew pozorom to wszystko jest bardzo przemyślane i na prawdę świetnie zrobione. Nie wiem na ile słusznie, ale mnie ten film kojarzy się trochę z Monty Pythonem :) Koniecznie do obejrzenia kilka razy!