Droga ucieczki

Exit Speed
2008
5,1 1,1 tys. ocen
5,1 10 1 1101
Droga ucieczki
powrót do forum filmu Droga ucieczki

Ten film to dobra, rzemieślnicza robota fachowców, którzy znają się na swoim rzemiośle (w tym przypadku filmowym). Intrygująca akcja, trzymanie widza w ciągłym napięciu, niezłe dialogi i dobrzy aktorzy. Czego można chcieć więcej od filmu sensacyjnego? To, że są w nim momenty mało prawdopodobne w rzeczywistości, to normalka. Takich filmów jest całe mnóstwo - w tym i takie, które otrzymały Oskara! Szczerze polecam ten film, nie będziecie się absolutnie nudzić. Ci co tak piszą, pewnie przedrzemali 3/4 filmu nawet o tym nie wiedząc, albo siedzieli przez ten czas na sedesie... :-)

użytkownik usunięty
karakrytyka

mam nadzieję, że Ty żartujesz... ;)

ocenił(a) film na 2
karakrytyka

typowe kino klasy B, a nawet C, po 30 minutach wyłączyłem TV, lepiej wcześniej położyć się spać , niż oglądać takie produkcje.

ocenił(a) film na 3
karakrytyka

karakrytyka napisał: "Intrygująca akcja, trzymanie widza w ciągłym napięciu, niezłe dialogi i dobrzy aktorzy. "

Dokładnie tego w tym filmie zabrakło. Zgodzę się jednak co do tego, że ten film jest dziełem rzemieślnika, a nie artysty. Szkoda tylko, że ten rzemieślnik nie przykłada się do roboty.

ocenił(a) film na 8
cyfrowy_baron

No, może nie przyłożył się tak, jak powinien, czy jakby mógł, ale film niezły (moim zdaniem!)

ocenił(a) film na 10
karakrytyka

denerwuje mnie że takie filmy maja noty 5,1, a jest moda na jakieś totalnie sztuczne historyjki z nierealnymi dialogami i klimatem jak w jakiś bajkach dla dzieci dresów. Weźmy takiego jokera np. w sumie dobry film jeśli analizujemy go jako bajke z morałem. Ale przecież dialogi tam są totalnie nie życiowe i oglądając go czujemy się co najmniej dziwnie bo cała historia nie ma z normalnym życiem nic wspólnego.

ocenił(a) film na 8
artur2

"Droga ucieczki", a filmy o Jokerze to całkowicie różne światy. Dla mnie ten drugi film jest totalnie infantylny, podobnie, jak wiele innych tego typu, więc ich w ogóle, programowo nie oglądam.

ocenił(a) film na 10
karakrytyka

No ale przyznasz że w głównym filmowym nurcie od skazanego na shawshank cały czas jest moda na tego typu filmy. Czyli bardziej w zasadzie bajki które wyglądają jak filmy. Mam wrażenie że kiedyś trochę poważniej do kina podchodzono. Nie żebym mitologizował przeszłość ale cenię sobie bardzo w filmach realizm a od tego się coraz bardziej odchodzi. Joker jest jaskrawym przykladem. Jaki film np dostał Oskara w zeszłym roku? Green book, który z rzeczywistością ma tyle wspólnego co z kinem science fiction i też jest dobry jako bajka z morałem dla dzieci. Z jednej strony formę cały czas się doskonali, ale jest moda na spłycanie treści filmów i to od jakiś 10 lat dopiero wcześnie było spoko. I niestety tego chce publiczność skoro filmy zwicka mają prawie wszystkie noty w okolicach 5.

ocenił(a) film na 8
artur2

Może to ludzka społeczność dziecinnieje i dlatego takie filmy cieszą się dużym zainteresowaniem. Ja ich nigdy nie lubiłem i większość z nich w ogóle nie oglądałem. Uważam, że to dowód na dojrzałość... :-)