majaca ukazac muzulmanow-cywilow jako ucisnione ofiary amerykanskich sil. Z jednej strony prawda, ale kiedy niewinni Polacy byli mordowani podczas wojen swiatowych, nie lazili potem po Niemczech z planami zemsty i bombami- niczym filmowy islamista. Dla mnie - przekornie, bo wbrew pierwotnej intencji tworcy - ten obraz jest potwierdzeniem, ze nie nalezy wpuszczac islamisty do wlasnego domu/kraju, bo nigdy nie wiadomo, kiedy odlecisz... kropka.
dawno nie czytałem tak ciekawego pytania (dlaczego nie wysadzaliśmy niemców po wojnie, czesi, żydzi i inni mordowani też nie)
Polacy nie łazili to fakt. Teraz łażą i mają pretensje jakieś do potomków niemieckich i nawet do potomków ludzi nie mających nic wspólnego z mordowaniem Polaków. Nienawidzą Niemców jak islamiści Amerykanów i ta nienawiść narasta. Im dłużej paranoicy i fanatycy będą u władzy tym bardziej będzie szczucie i wyrabianie w Polakach tej nienawiści. Ale to jest podobne z jednego względu...religii. Muzułmanie w tamtym przypadku i chrześcijanie w przypadku Polaków. A co do ucisku...to przeanalizuj to co się od zawsze działo na bliskim wschodzie, jak amerykańce robią rozpierduchę wszędzie gdzie im się będzie podobało. To są uciśnione ofiary amerykańskich sił...bo amerykanie mordują ludzi na potęgę jak chyba nikt inny...włażą do jakiego kraju chcą i robią co chcą....obalają rządy, niszczą kraje gospodarczo jak im ktoś nie podpasuje...z tym, że mszczą się już inni za to co amerykańce im robią. Wchodzi też w to religia. Walka chrześcijan z muzułmanami. To jest tylko ukazywane w filmach, bo nikt im nie potrafi podskoczyć. Dobrze, że trochę się boją, bo muzułmanie im robią niezła rozpierduchę. Szkoda, że inne kraje za ich wojenki cierpią. W ogóle rządy robią masakrę w jakimś kraju, cierpią ludzie w tym kraju, a z zemsty za te wojny, ludzie z tych krajów mszczą się na niewinnych cywilach w krajach agresorów. Winni są jednak przywódcy i religia. ja się mam bać ekstremistów z krajów arabskich, a mam u siebie w kraju ekstremizm chrześcijański rosnący coraz bardziej w siłę: zakazywanie koncertów, sztuk teatralnych, sprzedawania pigułek...słowem...fanatyzm religijny taki sam się buduje jak w krajach muzułmańskich. Masz rację...nie należy wpuszczać muzułmanów do kraju, bo trzeba się jeszcze najpierw pozbyć naszych krajowych oszołomów.
Jak to jest że, żyjąc w tym samym kraju co ty nie czuję twojego ekstremizmu chrześcijańskiego, chodzę na sztuki teatralne jakie chce, koncerty, mówię nagłos co myślę i do tej pory nikt się krzywa nawet na mnie nie popatrzył.
Jeśli chodzisz na sztuki Wojtyły, koncerty disco polo, głosisz nauki żydowskiego hipisa to jasne, ze tego nie odczuwasz.
Utrzyj sobie dupę koranem publicznie kozaku zza klawiatury a chętnie obejrzę twój performance jak sztuki Wojtyły nie odpowiadają
Za twardy papier. Jak zrobią Koran z miękkiego to wytrę. Publicznie nie wiem, bo nie zwykłem w ogóle publicznie wycierać tyłka. Sztuki Wojtyły? To nie można nazwać sztuką. Miernota taka. Tak w ogóle to nawet nie złapałeś sensu, albo celowo od niego odszedłeś. Było o tym, ze nie odczuwasz ekstremizmu. Ja ci pisałem dlaczego. I miałeś jasną odpowiedź. Kozakiem nie będę nigdy, bom nie z Ukrainy. Skąd wiesz, ze już publicznie nie darłem Koranu? Mogę to zrobić nawet przy muzułmaninie. Przy paru to wiadomo, że bez sensu, bo i nie ma co stawać do walki z kilkoma osobami...skąd pomysł, że można? Poza tym...porównujesz wiarę chrześcijańską do oszołomów muzułmańskich to gratuluję...właśnie udowodniłeś jaki ekstremizm panuje w Polsce...na swoim przykładzie. Taki ekstremizm, że od razu zareagowałeś w ten sposób :) Dzięki za dowód :)
Czasem narodowcy wrzuca świecę dymna w czasie spektaklu, a modlitewne zastępy zablokuja wejście na spektakl, ale ogólnie jest fajnie
selenitas
O nie!!! wszyscy wszędzie chcą nas zalać propagandą i wyprać mózgi !!!
a może po prostu masz paranoje i chory prawicowy łeb?
to już nie można o niczym filmu nagrać bo od razu że propaganda lewicowa... Człowieku to jest film!!!!!! film może być o wszystkim, może być o tym że uciananie małym dzieciom głów jest spoko bo to jest FILM FABULARNY a nie dokument stawiający pytania i dający odpowiedzi.
sorry, ale to zarowno ty, jak i kolega powyzej - graviton, macie jakies "chore lby".
ja sie odnioslam stricte do filmu i sytuacji mdzy amerykanami i islamistami, a nie zaraz rozciagac to na grunt polskich problemow i walic jakies rozprawki polityczne na linii PIS-PO, ktore NIJAK SIE MAJA WLASNIE DO FILMU, bo to jest dopiero CHORE.
co do oburzenia wywolanego moim komentarzem - film to silne narzedzie opiniotworcze, tak jak ogolnie TV i media, ale to pewnie wiecie, bo jestescie inteligentni. nie ma co liczyc, ze wszyscy ludzie sa na tyle inteligentni, by miec wyrobione wlasne niezalezne zdanie, wolne od podprogowych lub oczywistych przeslanek filmow. ale oczywiscie "dron" ,to tylko jedna z tysiecy produkcji rocznie i jeszcze nie najnizszych lotow- bywaja gorsze, takze nie ma o co kruszyc kopii.
milego dnia, polityczni fanatycy. idzcie zrobic dzis cos dobrego dla naszego kraju, aby hejtu i frustracji potem bylo mniej.
"milego dnia, polityczni fanatycy. idzcie zrobic dzis cos dobrego dla naszego kraju, aby hejtu i frustracji potem bylo mniej."
właśnie robimy - wylewamy frustracje w internecie a to zdecydowanie najbezpieczniejszy sposób na rozładowanie złych emocji (książka, wysiłek fizyczny czy seks nie zawsze pomagają - czasem człowiek ma ochote, że tak powiem rzucić kur*ą) także nie wiem o co się przyczepiasz
nigdzie nie jest powiedziane, że to islamista. I dlatego ten gość zmienił życie operatora drona, który pewne rzeczy sobie zrozumiał