Dron

Drone
2017
4,9 1,9 tys. ocen
4,9 10 1 1925
Dron
powrót do forum filmu Dron

Przynajmniej pierwsze 15 minut, które sprawiły, że skończyłem oglądać i raczej nie wrócę. Nie mogę odnieść się do fabuły, ale cała reszta wygląda na kino klasy B, a przynajmniej tanio, mało autentycznie i nie tylko w kwestii jakości wykonania ale zwyczajnie w tym co jest pokazywane. Operator drona w cywilkach (po cywilnemu ubrany) w jakimś dziwnym pomieszczeniu gdzie joystickiem Logitecha na jakimś śmiesznym monitorze kontroluje zdalnie wojskowego drona.. Nie wiem, może jest jakaś super tajna komórka CIA czy NSA która ma swoje drony i tam pracownicy cywilni (nie wojskowi) latają tymi dronami, ale z tego co wiem, to cały program jest prowadzony przez US Air Force i agencje co najwyżej z nimi współpracują. Zresztą dla osób mniej zainteresowanych tematem, były już filmy w temacie i o wiele lepiej zrobione, jak Good Kill gdzie można zobaczyć jak wygląda środowisko pracy takiego operatora. A i nawet na YT jest parę materiałów o tym. Widzę coś takiego plus CGI które bije po oczach i zwyczajnie odpuszczam bo szkoda czasu na kolejny szajs. Ale mówię - to tylko wrażenia po 15 minutach

ocenił(a) film na 5
dewille

Szkoda, że nie wytrzymałeś, bo potem akcja całkowicie się zmienia i film okazuje się być nie najgorszym dramatem. A też po pierwszych minutach nastawiłem się na marny akcyjniak-dreszczowiec. CGI było fatalne, na przykład w momencie wybuchu wokół ofiar, obecnie nawet w grach są lepsze efekty.
Acha, co do joysticka to potem wyjaśniali, że to super tajna i eksperymentalna komórka CIA, więc bingo ;-)

ocenił(a) film na 4
dewille

Druga połowa filmu jest lepsza. Thriller z niego jest faktycznie słaby, a efekty groteskowe. Ale pod koniec okazuje się dość dobry jako dramat.

btw po twoim poście obejrzałem również Good Kill. W cale nie taki aż taki good. Choć faktycznie lepszy. Wygląda bardziej pro - military stuff, reżyseria, większy budżet, lepsze aktorstwo. Nie wspominając o takich cukiereczkach jak January Jones i Zoë Kravitz :) Ale scenariusz średniak.