PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214369}

Duchy Goi

Goya's Ghosts
2006
7,3 33 tys. ocen
7,3 10 1 32679
6,1 29 krytyków
Duchy Goi
powrót do forum filmu Duchy Goi

Niestety

ocenił(a) film na 6

Nie wzruszyl mnie, ani nie uskrzydlil. Oczekiwalam zupelnie czegos innego, niz "przejumujacej " histori o ... no wlasnie o czym?? Ani to film o Goi, ani o rewolucji, ani o inkwizycji. Nie twierdze , ze byl zly ale po protu nie tego sie spodziewalam. No i wybaczcie...wielu pewnie za te slowa bym mnie tak samo powiesilo pod zyrandolem..., ale Natalie Portman jest tak nieprzekonywujaca, tak okrutnie nienaturalna, ze az boli. Wiem , chodzi o obled zagubionej matki....ale jest to dla mnie po protu przebarwione i wrecz odrzucajace... Za to rola Ojca Lorenzo - super.

ankon

Mnie się ogólnie podobał, ale co do roli pani Portman - dołączam do miejsca pod żyrandolem - mam takie same odczucia. Dziwna i sztuczna. Jakoś tak mi odstawała od reszty. Świetne były wątki z bratem Lorenzo- klasa! Dla samego J. Bardema warto ten film obejrzeć. Ale też trzeba przyznać, że sama postać arcyciekawa - typowy oportunista, a kino takich kocha. Niezły był też Goya - spokojny do bólu i zgodnie z zamierzeniem Formana - miał stanowić tło dla reszty. I stanowił. Fajnie rozwinięte wątki historyczne i ciekawe zdjęcia. Warto zobaczyć - szczególnie po raz drugi, wycinając pilotem popisy pani Portman.