PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30701}
8,7 239 tys. ocen
8,7 10 1 238767
9,0 92 krytyków
Dwunastu gniewnych ludzi
powrót do forum filmu Dwunastu gniewnych ludzi

Dopiero teraz obejrałam ten film w skupieniu od początku do końca. I cóż rzec? - po prostu świetny klasyk! Stary dobry Lumet nigdy nie zawodzi. Chylić czoła zarówno przed reżyserią jak i aktorstwem i uczyć się, mlodzi twórcy od najlepszych.Klasa. Po prostu klasa.

ocenił(a) film na 10
kinomanka_1

Film jest rewelacyjny ciekawy od początku do końca mimo że akcja toczy się tylko w jednym pomieszczeniu dziś już takich filmów nie ma .

D3Mania

Dokładnie podpisuję się pod wypowiedziami wyżej,świetny film,bardzo dobrze w swe role wcielili się poszczególni aktorzy.Najbardziej w pamięci utkwił mi przysięgły 3,taki nerwowy gdyby chciał tam wszystkich rozszarpać na strzępy ,że tylko on ma rację,a zdania innych nie bierze pod uwagę w ogóle nie chcę dopuścić do swej głowy innych myśli,które przemawiają za tym,że ów chłopak jest niewinny.
W tej sali jest niczym taki rozjuszony byczek :)
A film to klasa sama w sobie ,również się do obejrzenia owego filmu długo zabierałem,no i w końcu postanowiłem go załączyć na dvd i wciągnął mnie na maksa.A,że zacząłem seans późną nocą,no to około 3 nad ranem poszedłem spać,ale było warto dla tego obrazu poświęcić swój czas.