no dokładnie, nie wiem skąd Leon zawodowiec, skazani,władca pierścieni, zielona mila, podziemny krąg tak wysoko, wyniki są strasznie wypaczone ponieważ średnia wieku na filmwebie to zgraja młodzieży co nie ma pojęcia o kinie, po prostu to wynik top 20latków i nijak ma się do faktycznej klasyfikacji dobrego kina.
a akurat WP i Skazanych uważam za bardzo dobre filmy, u mnie Skazani i 12 są na tym samym poziomie czyli 10/10 :D
Oj tam od razu sama młodzież. Również należę do stosunkowo młodego pokolenia a po obejrzeniu tego filmu, uznałem go za najlepszy, jaki kiedykolwiek ujrzały moje oczy. I zgadzam się - film powinien być w top 10.
Przyczyną , że jest dość nisko jest to, że on ma mało głosów, jeśli porównamy go z ilością głosów filmów z pierwszej dziesiątki.
Kiepściuchna argumentacja. Ja też mam 20 lat i uważam, że jest masa lepszych filmów, choć może niekoniecznie tych które są w TOPie (w razie czegos zapraszam na moje konto). Nie wiem, dlaczego w ogóle ktoś miałby sie sugerować TOPem filmwebu. Przecież wiadomo, że taki TOP jest odzwierciedlaniem gustów ogółu, który niezależnie od tego czy to muzyka, film czy literatura nie będzie najwyżych lotów (jeśli w ogóle można mówić o czymś takim jak wartościowanie gustu).
Pzdr.
Tak, bo oczywiście każdy czarno-biały film sprzed 50-ciu, czy 60-ciu lat to arcydzieło, a wszystko, co wychodzi obecnie to chłam dla dwudziestolatków.
Ja z chęcią pozmieniałabym kolejność w top 100, bo dużo dobrych filmów jest niestety zaskakująco nisko w tym rankingu. Ale mi podziemny krąg, skazani, a nawet leon zawodowiec podobały się. Mogłyby być jednak trochę niżej. Chodzi mi akurat o nieco inne filmy, aczkolwiek zgadzam się napewno co do WP i ZM. Nie chce mi się pisać, jakbym ułożyła kolejność tytułów w tej liście, bo to temat na osobną książkę. Być może zamieszczę niedługo swoją listę w profilu, a zrobię to, jak obejrzę jeszcze więcej filmów.