PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30701}
8,7 239 tys. ocen
8,7 10 1 238767
9,0 92 krytyków
Dwunastu gniewnych ludzi
powrót do forum filmu Dwunastu gniewnych ludzi

Jestem bardzo zdziwiony, że taka kudłata małpa bez gustu jak ja dała radę obejrzeć czarno-biały film. Co gorsza akcja miała miejsce w jednym budynku, nikt nie przeklinał i nikt nie ganiał za nikim z siekierą. Budżet na efekty specjalne chyba nie przekroczył moich rocznych wydatków na depilacje brwi. A jednak oglądało się ciekawie, bardzo ciekawie. Dałem 10, bo nie dało się więcej. Nie wiem, czy to dużo, bo się nie znam na kinematografii. Ale w razie jak ktoś dał za mało, to się trochę uśredni z mojej oceny, jeśli dałem za dużo. Więc można uznać,że dałem dokładnie tyle ile trzeba.

Generalnie mój ograniczony mózg tłumaczy sobie, że skoro ktoś był tak pomysłowy, żeby rozegrać akcję filmu na planie wielkości tego z serialu miodowe lata i utrzymać poziom mojego zainteresowania od początku do końca, to należy mu się jakaś z milion dolarów, albo przynajmniej jakiś rabat na gwoździe.

No ale to tylko opinia amatora kiszonej kapuchy, który potrafi dać 9tkę tylko dlatego, że spodobało mu się, że w filmie zostały nagrane prawdziwe strzały, a nie dograne jakieś psiuknięcia.

ocenił(a) film na 10
AverageJoe

Lubię cię. Fajny jesteś.