Więcej niż 7 dać nie mogę. Za przewidywalność. Tak czy inaczej, pozycja must have ;)
Przewidywalny???...a co on miał przewidywać?. Mi się wydaję, że ten film miał ukazać różne osobowości ludzi.
A pozycja jest rewelacyjna, to fakt :)
przewidywalny bo od pierwszego głosowania wiedziałem jak się skończy i jaki będzie przebieg filmu, że ławnicy powoli będą się przekonywać, aż w końcu uniewinnią chłopaka. Nie lubie przewidywalności w filmach, tak czy inaczej film zdecydowanie wart obejrzenia, bo jest bardzo, bardzo fajny.
zgadzam się z durto2, tu nie chodziło o to, czy Ty przewidzisz co się stanie,a miałeś zobaczyć charaktery ludzi, motywacje ich działań, argumentacje. Zebrano 12 zupełnie różnych od siebie ludzi i pokazano ich osobowości i zrobiono to według mnie w świetny sposób. Dlatego według mnie 7 to za niska ocena. Film z 57' roku w tak w sumie to nic się ludzie nie zmienili. Jedynie okoliczności i wiek.
Zgadzam się, przed chwilą obejrzałem i uważam że film mial pokazać 12 różnych charakterów, i to przed jakim wyborem stoją przysięgli i że nie wszystko jest pewne na pierwszy rzut oka.
Co do tego, że charaktery pokazane zostały mistrzowsko nikt chyba wątpliwości nie ma. W końcu na 7-kę film tez musiał sobie jakoś zarobić.
Nie no, ty to jesteś... Ja np myślałem, że ten typ stwierdzi że nie ma szans ich przekonać i film się skończy po 5min. W jaki sposób obalą dowody też pewnie się domyśliłeś po 1min. Kurcze, chciałbym być taki bystry...
Rozumiem, że te pozostałe 2 gwiazdki odjęte za efekty specjalne i brak koloru?
Może bym i Ci powiedział za co odjąłem jeszcze 2 gwiazdki, ale pewnie i tak byś tego nie zrozumiał. Po człowieku, który najeżdża na kogoś za jego własne zdanie za dużo się spodziewać nie należy...
Za jakie własne zdanie? Najeżdżam bo bzdury gadasz. Możesz mieć zdanie jakie sobie chcesz, możesz sobie oceniać film jak chcesz i nikt ci się z tego tłumaczyć nie każe, ale kiedy czytam takie głupoty to mi się denerwuję. Napisałeś, że zaniżasz ocenę za przewidywalność po czym rozwinąłeś to pisząc, że domyśliłeś się jak film się skończy - fajnie, tylko to jest już powiedziane na wstępie w 4 zdaniowym opisie filmu. Równie dobrze możesz słabo ocenić jakiś koncert muzyczny bo wiedziałeś kto będzie grał i jakie kawałki...
powiedziec, ze ten film byl przeidywalny to powiedzieć, ze nie zrozumialem, po co zostal nakrecony.
Przewidywalnym mozna nazwac wiele filmów. Ktoś napisal,ze tu zresztą nie oto chodziło.Zgadzam się.Chodziło o ukazanie ludzkich charakterów,jacy są ludzie,jak niektórzy potrafią być ograniczeni,jak wiele oddzielnych spraw moze wpływac na nasze osądy i jak niewiele dla niektórych może znaczyc życie innego człowieka.Film niesamowity.Gra aktorska mnie zachwyciła,co do jednego aktora. a tu na górze widzę,że panowie rozpoczęli kłótnie zainspirowaną poniekąd filmem ^ ;>
Widzę, że w takich "Nietykalnych" nie przeszkadzało Ci, że film jest przewidywalny i wystawiłeś mu 10/10. Dziwne.
12 Gniewnych ludzi to nie jest film, który miał na celu zaskoczyć widza, ale mu się nie udało, dlatego nie powinieneś go za to oceniać, bo jest to wręcz beznadziejne.
otoz to. perfekcjne ukazanie zderzenia sie ze soba 12 roznych osobowosci, czuc bylo, ze kazda w tym filmie postac zyje, kazda inna to mi sie wlasnie bardzo podobalo, ze kazdemu bohaterowi poswiecona odpowiednia ilosc czasu. Emocje i napiecie wylewaly sie z tego obrazu, do tego niezwykly duszny klimat. mimo, ze te arcydzielo jest wzglednie stare, to tematyka zawsze bedzie na czasie dzieki czemu 12 dwunastu gniewnych ludzi jest bezzaprzeczalnym arcydzielem.
A jakie tu mogło być inne zakończenie? Albo winny, albo niewinny... I ciekawi mnie, czy przewidziałeś jakie argumenty przytoczą w całej rozprawie. Film zaskakuje do ostatnich minut, ale to nawet nie jest jego celem. Jak już wspominali, film miał zestawić różne osobowości.
Dlaczego tak sądzisz? Uzasadnij swoją wypowiedź. A może ty chcesz tylko go obrazić. Dlaczego to robisz? Dlaczego używasz wulgarnych słów albo bezpodstawnie oskarżasz ludzi o niestworzone rzeczy. Ktoś nawet policzył że już jakieś 1000 "troli" znalazłeś tutaj. A może to ty jesteś właśnie trolem. Przeszkadzasz w dyskusji. Obrażasz. Wyluzuj. Nikt ci tutaj nie zagraża. Nawet jeżeli jesteś chory jak sugerują inni to nie usprawiedliwia cię to ani trochę? Potrafisz powiedzieć dlaczego obrażasz innych użytkowników forum?
fakt może coś w tym jest że to było do przewidzenia i zgadzam się tezż z Cililing , ale ocena 7 dla filmu "coś z niczego" tak dobrze zrealizowanego to myślę troche mało :) ale to moje zdanie