PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30701}
8,7 239 tys. ocen
8,7 10 1 238767
9,0 92 krytyków
Dwunastu gniewnych ludzi
powrót do forum filmu Dwunastu gniewnych ludzi

Jednak nie bardzo mogę zrozumieć, dlaczego jest tak wysoko w rankingu.

ocenił(a) film na 10
Dany74

Skoro jest bardzo dobry, to jaką dasz ocenę? 7, 8, 9? Jeśli dasz osiem lub dziewięć za bardzo dobry film to mieścisz się w średniej 8,7/10. A więc sam swoją oceną sprawiasz, że jest wysoko ;) no chyba, że dasz 7 :P

ocenił(a) film na 8
calezycieglupi

Innym filmom dałem 10 a nie są nawet w pierwszej setce.

ocenił(a) film na 10
Dany74

Widocznie owe filmy inni użytkownicy ocenili inaczej niż ty. Zdarza się.

ocenił(a) film na 9
Dany74

Skazani na Shawshank na 1, Nietykalni na 3, a Zielona Mila na 4 - to dopiero niezrozumiałe :D Ale już dawno przestałem zwracać uwagę na te rankingi. Jednak cieszę się, że Dwunastu jest tak wysoko, bo dzięki temu więcej osób pozna ten film.

yossarian84

No z drugiej strony racja, ale mówiąc szczerze jestem poważnie zdziwiony, jak to możliwe, że w tych czasach i pośród takich filmów jak Nietykalni (czyli bóstwo filmwebu), czy Shawshank Redemption, WPierścieni etc. znajduje się taki: Dwunastu gniewnych ludzi. Nie wiem jak wam się wydaje, ale jakoś mi to nie pasuje do tego rankingu, a raczej do ludzi, którzy oceniają filmy. No bo to w sumie taka dziwna odmiana, że film z 1957 jest w pierwszej 10.... Nie mówię, że jest on zły, bo mi się podobał i 8 spokojnie poleciała, ale nadal mi to nie pasuję (szczególnie do światopoglądu, jaki teraz rządzi i zasad oceny, czyli jak jest 9 to wystawię 9, no bo tak wypada).

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
Dany74

Film jest bezbłędny, kompletny.
Biorąc pod uwagę top 10 Filmweb, jest to jedyny film, który, moim zdaniem, zasługuje na swoją pozycję.

użytkownik usunięty

Pulp Fiction też zasługuje.