Witam. Z natury nie lubię filmów tak starych i dlatego powstrzymuję się z obejrzeniem ów filmu od dłuższego czasu, ale jednak ocena i opinie zachęcają.
Krótkie pytanie: warto obejrzeć dla kogoś kto nie przepada za starym kinem?
Moim zdaniem warto. Co najwyżej, jeśli jesteś bardzo wrażliwy na te kwestie, może ci przeszkadzać czarno-biały kolor. Mimo to, naprawdę wart obejrzenia. Pokazuje, że można się kłócić, ale dosyć kulturalnie (pomijając drobne momenty, w których mogło dojść do rękoczynów ;d). Jak czytasz recenzje i opinie innych, to widzisz jaki ten film jest. Odstaje od współczesnych, ale za sprawą swojego wieku. Jednak 1,5 h to nie wieczność. Wytrzymasz i się przekonasz :) Obejrzyj i napisz o twojej ocenie.
Witam, właśnie przed chwilą obejrzałem ten film. Tak jak Xsaav nie przepadam za tak starymi filmami, do tego podchodziłem bardzo ciężko, właściwie z niechęcią, ale chciałem obejrzec, ponieważ był mi niejednokrotnie polecany. I nie żałuję, bardzo dobry film, polecam nawet nie lubiącym kina starej daty. Po pewnym czasie wkręcasz się w akcję i zapominasz nawet o czarno-białym kolorze :)
Czarno biały kolor to akurat nie problem, bynajmniej np. jak oglądałem Liste Schindlera to problemem nie był.
W najbliższym czasie obejrzę 12 Gniewnych Ludzi i napiszę jak było:)
Obejrzałem! I z czystym sumieniem wystawiał 10/10! Ten film to arcydzieło.
Podchodziłem do niego bardzo sceptyczni; sądziłem że zobaczę solidny film jak na stare lata i z szacunku wystawie mu 8/10, ale to co zobaczyłem w tym filmie zwala z nóg.
W 100% realistyczny, z jednoznacznym przesłaniem, a nawet dwoma. Film niby stary, ale oglądając go miałem wrażenie, że oglądam na żywo to co się tam działo. Do tego dochodzi kilka zabawnych momentów, które mimo upływu czasu śmieszą.
Arcydzieło!