a wy sie nim tak podniecacie....chyba go obejrze tylko skad gdzie takie starocie mozna znaleśc??
wszystko tylko nie nazywaj takich filmów starociami!!! Klasyka którą trzeba znać i która ma w sobie to coś czego brak współczesnym filmom. Film pierwszy w swoim gatunku i absolutnie niedościgniony a z komentarzem wstrzymaj się do obejrzenia...
a tak po za tym: czy trzeba oceniać filmy po wieku produkcji??
Jest wiele dobrych, starych filmów: filmy chitchkocka, albo ojciec chrzestny.
To teraz ja ci zadam pytanie: czy myślisz, że 3000 lat temu nie było mądrych ludzi? Czy historyczna spuścizna rasy ludzkiej to nic nadzwyczajnego? Czy nowsze=lepsze? Oj, kolego, musisz się jeszcze dużo nauczyć...
Dam ci dobrą radę.
Czasami samokrytycyzm potrafi dać więcej profitów w przyszłości niż pewność siebie.
Mam nadzieję, że po obejrzeniu 12 gniewnych ludzi zrozumiesz swój błąd i przestaniesz oceniać filmy po dacie ich produkcji...
navor juz sie nie podniecaj nie mówie ze szaleje za nowosciami ...lubie stare filmy ale 10.20.30 letnie a 50 letnie to juz nie takie dobre nie licząc westernów i hisotrycznych
Jest kupa filmów przedwojennych, które są świetne. Wczesny Hitchcock, to też kino ponad 50 letnie. Po ogólnym przeglądzie kina popularnego, proponuje zaglądnąć w wieki mroczne i zobaczyć początki. Im mocniej wgłąb, tym fajniej :D
Jesli wg ciebie 30 letnie filmy są stare, to ty jeszcze naprawdę starych filmów nie widziałeś ;>
wg Niego nawet 10 letnie filmy to starocie:D ("lubie stare filmy ale 10.20.30 letnie"). ale może jeszcze zmieni zdanie i się nawet do nich przekona. ja też kiedyś nie podejrzewałam, że obejrzę np. Złodziei rowerów i nawet się tym filmem zachwycę;)
Film może być dobry niezależnie od wieku, a ty taką herezję szerzysz. Przykra sprawa.
hmmm znam jeszcze lepszy i starszy film.... The Night of the Hunter z 1955... polecam, sami sie przekonacie
"a wy sie nim tak podniecacie"
znasz może jakieś inne słowo na określenie czynności którą miałeś na myśli zamiast:podniecacie ?
Zgoda z przedmówcą, że wiek filmu nie świadczy o jego wartości.
Obejrzyj, obejrzyj.
Ja tez na poczatku zastanawialam sie, czy warto poswiecic czas temu filmowi. Zeby sprawdzic, co to za cudo, odpaliłam płytkę, patrzę - stary film, biało-czarny, przewinełam troche - kilku facetów gada, po nastepnym przewinieciu - dalej gadają, z recenzji wynika, że to gatunek którego raczej unikam, więc chyba sobie lepiej podarowac....
Ale i tak się skusiłam i było warto! Chcąc ocenic ten film tak jak sie ocenia książkę po okładce, odebrałabym sobie przyjemnosc obejrzenia jakże mądrego filmu. Brak mi słów, siedziałam oczarowana przez 1,5 godziny. Doskonałe aktorstwo, mądre teksty do wielokrotnego przemyślenia. Polecam! 10/10
Skoro nie oglądałeś to nie oceniaj i nie mów, że to staroć:P Mnie się bardzo podobał ten film:) rewelacja...gorąco polecam
Mnie film sie bardzo podobal. Kawał dobrego kina. Nie latwo jest przyciagnac widza a co dopiero utrzymac w nim ciekawosc i chec obejrzenia flmu do konca. Jako ze akcja filmu dzieje sie w jednym pomieszczeniu trzeba przyznac ze musi byc w tym filmie cos genialnego skoro tak wielu ludziom sie podoba. Atmosfera akcji jest odzwierciedlona w sposob niewymownie fenomenalny, niemalże czuc pot z koszul tych ławników ;) Polecam kazdemu kto lubi ambitniejsze kino.
Myślę, że już samo Twoje podejście do filmu może stwierdzić, że nie jesteś raczej wymagającym odbiorcą. Nie przejmuj się jednak, filmy akcji ciągle w modzie.
Widzę, że interesujesz się kinem typu pifpaf, Polecam wybrać się na film o zabijaniu czy czymś takim, mnóstwo seksu krwi itd, ten film w swojej prostocie jest wielki, nie trzeba się nad nim wcale zachwycać, ale jeżeli się go zrozumie to jest to pierwszy krok do zrozumienia kina, niektórym to się wyda pewno dziwne, ale taka jest prawda! Tak samo, jak się zrozumie, że film nie musi być bardzo długi, żeby być dobry czy wybitny, może trwać choćby 5 minut!
Pozdr;]