Dyktator

The Dictator
2012
6,4 154 tys. ocen
6,4 10 1 154054
5,3 39 krytyków
Dyktator
powrót do forum filmu Dyktator

Słabiutko

ocenił(a) film na 4

Nie podobał mi się ten film, fabuła o sobowtórze i odzyskiwaniu tronu już ograna, choć, to nie jest
największy zarzut. Największą bolączką jest prostacki humor, niektóre sceny przyprawiają o
zażenowanie (wydalanie "ciężaru", picie i oblewanie ludzi moczem, wkładanie palca tam gdzie nie
trzeba) i to niestety one zostaną zapamiętane najbardziej, jest oczywiście kilka dobrych
momentów, np. kuluarowe rozmowy między Tamirem a chętnymi do wykupu ropy, ukazanie
dyktatora jako zagubionego dziecka, które chce mieć wszystkie zabawki, strzela fochy i trudno
zrozumieć jego decyzje. Podsumowując za dużo głupich scen, obrażania ludzi, używania
niecenzuralnego języka. To co udało się w przypadku Borata, tutaj niestety nie wyszło,

ocenił(a) film na 4
kamill1988

zgadzam się z tobą słabiutko marna komedia

ocenił(a) film na 8
kamill1988

jak to mówią ironia to żart dla kumatych, długa jeszcze droga przed Tobą.. zacznij od książek

ocenił(a) film na 4
uplay

powiedz mi co jest ironicznego w wydalaniu kału, by zrzucić ciężar

ocenił(a) film na 8
kamill1988

może obśmianie klasy rządzącej, tu akurat dyktatorów.. że to buraki? wybacz nie będę Ci więcej tłumaczył jak już pisałem zacznij od książek

ocenił(a) film na 4
uplay

na pewno gościu były ironiczne sceny w tym filmie, ale były też bezdennie głupie i ta jest najlepszym przykładem

kamill1988

Komedia słaba dosyć ledwo ledwo coż tak bywa

ocenił(a) film na 5
kamill1988

Zgadzam się. większość ukazanych 'smiesznych' momentów była zwyczajnie żenująca i głupia, nie bylo tam żadnej ironii , tym bardziej dla kumatych :] Tylko debilizm .
Kilka motywów było dobrych ale te zlicze na palcach jednej ręki.

ocenił(a) film na 3
everdelayed

na palcach jednej ręki to może przesada, ale jakby ktoś wszystkie najlepsze sceny wrzucił do trailera to trailer bym polecił

ocenił(a) film na 5
strugr

Prawda, w takim przypadku również bym poleciła ;p