Gdyby nie paskudna manipulacja polityczna. Gdyby nie pokazywanie muzułmanów jako prawych i dobrych ludzi. Gdyby nie pokazanie policji francuskiej jako oprawców i złoczyńców to ten film bym uznał za dobry. Jest zrobiony dobrze, aktorzy grają dobrze. Zdjęcia kaskaderskie na dachach Paryża to mistrzostwo. Gdyby ...
Ano właśnie, polityka... Lewackie podejście, "słuszna" narracja, to coraz częściej dominuje we francuskich filmach. No i praktycznie nie ma w tym filmie aktorów o europejskim wyglądzie, a głównej postaci kobiecej też dużo brakuje do Brigitte Bardot ...
O europejskim wygladzie czyli?masz na mysli jakies nordyckie cechy blond wlosy i niebieskie oczy czy rowno przyciety wasik ala Adolf
Tak pytasz jakbyś nie wiedział w czym rzecz, i co to za sugestie? Że jestem niby rasistą? Mylisz się i to bardzo.
Nie sugeruje sie ogladajac film czy ktos jest bialy ,rozowy czy bezowy to ty doszukujesz sie spiskkow i podwodnych cywilizacji tam gdzie ich nie ma wiec probuje cie zrozumiec. No wiesz taka ciekawostka dla mnie jestes jak cielak z dwoma glowami,Ja w tym filmie widzialem od groma ,,bialych,, chociazby 99% procent policjantow i dwojka uciekinierow.Co w sumie jest nawet dziwne patrzac na to ile Francja miala kolonii i ilu ma mieszkancow o roznym kolorze skory:) Najdziwniejsze dla Ciebie jest ze agent CIA jest czarny noo po prostu nie do pomyslenia w USA:))
Za dużo sobie dopowiadasz, i nadinterpretujesz moją uwagę, zwykłe spostrzeżenie...
Haha tos mnie rozbawil.to nie ja dziele ludzi na lewakow prawakow i doszukuje sie poprawnosci wszedzie i to ja nadinterpretuje ,dopowiadam..masz chorobe dwubiegunowa czy rozdwojenie jazni czy poprostu prawo i s....?:)
A gdzies ty widzial tam dobrego muslima??sam sie juz nakrecasz i wymyslasz akcje ktorych nie bylo.
skorumpowani gliniarze to chyba najczęstszy motyw w filmach. A muzułmanie to jakiś absolutnie poboczny wątek. Poza tym gość chciał wydać "terrorystę" więc współpracowali z glinami.
Kompletne bzdury, nie było ani jednej akcji pod tytułem "dobrzy muzułmanie" (pełna zgoda z @zgaga6969) typowy akcyjniak z ekipą skorumpowanych gliniarzy/antyterrorystów którzy planują przekręt, sytuacja z "zwalaniem" na meczet sama się prosiła i była naturalna z ich strony. Manipulujesz faktami przedstawionymi w filmie. Jeżeli chodzi o tego Afrykańczyka to nawet nie wiem czy był muzułmaninem jeżeli o to ci chodzi, i nie był biedny, tylko dostał oklep bo nie przytrzymał gościa.
Skoro nie zauważyłeś w jakiej formie podano widzowi wątek z muzułmańskimi paserami to gratuluje spostrzegawczości.
jak ktoś chce się czegoś doszukać to się doszuka, ja nie oglądałem tego filmu (typowo rozrywkowego) pod kątem "znowu ta francuska poprawność polityczna"
A może powinieneś zrozumieć że często w dzisiejszych czasach przemyca sie podprogowo przerózne treści. P:oczytaj o tym proszę .
a dopuszczasz mysl ze widzisz rzeczy ktorych nie ma a ty wszedzie sie doszukujesz teorii spiskowych..ja tam widzialem goscia ktory wsypal innego za to ze ktos mu obiecal ze pomoze mu z legalizacja pobytu i nie widze zwiazku ze byl muslimem ,wyznawca judaizmu katolikiem czy buddysta bo mysle ze kazdy normalny czlowiek zrobil by to samo aby chronic swoja rodzine.A ze dostal pare razy po ryju tlumacze tym ze ten policjant byl czarnych charakterem w tym filmie.Ale ty tlumaczysz wszystko na swoj pokretny sposob bialy bile czarnego czyli rasista,katolik bije zyda czyli antysemita nie patrzac ze to film to raz a dwa ze bije go z powodow prozaicznych bo ba w tym cel nie patrzac jakiej jest wiary,tylko stoi mu na drodze.
Dlaczego miałbym dopuszczać taką ewentualność ?. Dlaczego piszesz że ja wszędzie doszukuje się teorii spiskowych. Po prostu tak odebrałem ten film. Napisałem przecież że film jest bardzo dobrze zrobiony. Zainteresował mnie i wciągnął. Natomiast widzę w tym filmie ..... Lokowanie produktu. Tak ja to teraz popularne. Produktem jest w tym przypadku tak zwana poprawność polityczna. I tego nie lubię.
Ja tam nie widzialem nic z cyklu dobry muzulmanin noo z reguly paser jest juz postacia malopozytywna wiec..cos tam.widziales cos dopowiedziales i tada☺
myślę że się czepiasz. Nie wiem tylko dlaczego. Nie tylko ja zauważyłem w tym filmie tak zwaną poprawność polityczną .
To ze ktos inny cos zobaczyl jak ty nie znaczy ze tak bylo.popatrz ilu uwierzylo Antoniemu☺mi sie film podobal bo ogladalem go jako film nie doszukiwalem sie podwojnego dna lokowania produktow.poprawnosci politycznej i ukrytych znakow iluminatow
Czy Ty w ogóle czytałeś co ja napisałem ?. Przecież napisałem że film mi się podobał i że był dobrze zrobiony. Czepiasz się jednego szczegółu o którym napisałem a nie widzisz całokształtu. To tak w kwestii spostrzegawczości.
Skoro to szczegol to po co od niego zaczynasz i piszesz i puszesz i piszesz..ja na szczegoly praktycznie nie zwracam.uwagi bo jezeli szczegol to co bede sie trzasl jak baba nad mysza.tak gwoli tych twoich szczegolow ktorymi nie zawracasz sobie glowy a z ktorych robisz olbrzymi problem jak kobieta ze spoznionym okresem.
Ty musisz mieć ostatnie zdanie ? udowodniłem Ci ze nie czytasz tego co ktoś napisał a tylko ssie czepiasz. Nie chcę się przekomarzać o pierdoły dlatego odpuściłem. A ty dalej swoje. Nie masz kogo się czepiać wśród blizszej rodziny ?
Udowodniles chyba cos Sobie ,bo mi narazie nic oprocz tego ze wszedzie weszysz spiski a teraz jeszcze ze przekonujac do czegos samego siebie myslisz ze przekonales kogos .wiec stwierdze po raz ostatni.Widzisz rzeczy ktorych nie ma i nie kazda brzoza oznacza katastrofe smolenska.
Od jakiego czasu zacząłem wietrzyć spisek :-D . Dałem się podprowadzić jak dzieciak. Brawo Monia :-D . Pogadamy :-)
A którym momencie film pokazuje muzułmanów jako prawych i dobrych ludzi? Na początku jest wręcz przeciwnie, a po finale można powiedzieć, że stosunek filmu do nich był całkiem neutralny. Ostatecznie żaden muzułmanin nie wsławił się tam niczym, żeby mówić że film ich gloryfikuje albo napiętnowuje. Z ról drugoplanowych co najwyżej widzimy tam muzułmanina pałającego się paserstwem i lewymi dokumentami. No naprawdę bardzo prawi ludzie.