Dzień Bastylii

Bastille Day
2016
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 17941
5,5 11 krytyków
Dzień Bastylii
powrót do forum filmu Dzień Bastylii

Przepraszam, że spłaszczę temat (film mi się całkiem podobał), ale zastanawiam się, czy początkowe sceny z nagą panią były rzeczywiście nagrywane tam na żywo, pod kościołem, czy to był green screen z dorobionym tłem? Wyglądało bardzo realistycznie. Ktoś ma jakieś wieści na ten temat?

ocenił(a) film na 6
Polgard

Scena nagrana została na schodach które są w przestrzeni publicznej a nie wewnątrz kościoła. O ile dobrze znam do miejsce to aby wejść na schody (od góry idąc) trzeba jeszcze przejść przez szeroką ulicę czyli w pewnym oddaleniu od schodów głównych bazyliki. Nie widzę przeszkód w nagrywaniu tej sceny tym bardziej, że kobieta tylko szła co nie jest raczej niczym kontrowersyjnym. Zapewniam Cie, że te schody niejedno już widziały :)
p.s. To jest Paryż, miasto w liberalnej Francji. U nas by to prawdopodobnie nie przeszło...

ocenił(a) film na 6
x_carlito

Masz rację. Musiałem sobie odświeżyć pamięć internetem, ale faktycznie między tymi schodami a bazyliką jest jeszcze ulica. Co nie zmienia faktu, jak trafnie zauważyłeś, że u nas by to raczej nie przeszło. A więc... Vive La France! :)