PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=490040}

Dzień D

Den D
2008
4,5 1,1 tys. ocen
4,5 10 1 1115
Dzień D
powrót do forum filmu Dzień D

Nieudolna...

ocenił(a) film na 3

... kiepska i głupawa imitacja "Komando". Mikhail Porechenkow nie sięga do pięt Arnoldowi
Schwarzeneggerowi. Lepiej niech Rosjanie wezmą się za kręcenie takich filmów jakie potrafią
robić, a nie z podrabianie dobrych zachodnich wzorców.

ocenił(a) film na 1
LeoRex

Nie ma się co spinać. Niezła komedia. Uśmiałem się.

ocenił(a) film na 1
sajgon87

Na początku jest śmiech, ale po 15-20 min filmu, zaczynasz płakać :/ totalne nieporozumienie...

ocenił(a) film na 3
sajgon87

T była komedia?
Bez jaj!

ocenił(a) film na 1
LeoRex

Popieram...

ocenił(a) film na 7
LeoRex

Commando "dobrym, zachodnim wzorcem"... ale czego właściwie ? Filmu dla 13-latków z gatunku " zabili go i uciekł" ? :D

ocenił(a) film na 3
andre_

Trochę więcej miałem, kiedy go oglądałem. Po za tym jaki dzieciak może oglądać film w którym trup się gęsto ściele?
No i w "Komando" nie było tej nachalnej wielkoruskiej agitacji. Wszyscy są źli: Unia Europejska i NATO są źli i głupi, nie wspominając o niedawnych sojusznikach z paktu Warszawskiego. Tylko Matuszka Rosija się liczy!

ocenił(a) film na 6
LeoRex

A jak ma być inaczej kiedy to film robiony przede wszystkim na rodzimy (ruski) rynek. Mają pokomunistyczną fobię do zachodu, tak samo jak my mamy fobię do nich.

ocenił(a) film na 3
MerxPL

Dokładnie.
Jeżeli chodzi o produkcje tego typu, rodem z Rosji, to bardziej mi się podobała "Czerwona Mafia". Równie głupi film, ale znacznie więcej się tam działo.

ocenił(a) film na 1
LeoRex

Mnie podobają się najbardziej ruskie nagrania z kamerek samochodowych.

ocenił(a) film na 3
sajgon87

Fakt. "Nieźle" jeżdżą :)

ocenił(a) film na 6
LeoRex

Akurat Ruscy tak to widzą że NATO i zachód to wrogowie (co najmniej od 45roku), którzy pozbawili ich pozycji mocarstwa, z kolei byli sojusznicy z UW wbili sowietom nóż w plecy po pierestroice mają więc powód by nas nie lubić.