6,3 27 tys. ocen
6,3 10 1 27110
5,2 20 krytyków
Dzień kobiet
powrót do forum filmu Dzień kobiet

Film dokładnie przedstawia to co się dzieje w Polsce.
Nie chodzi tu tylko o Biedronki, ale także inne firmy!
W każdej firmie tak się dzieje, przykład Reckitt Benckiser w Nowym Drorze Mazowieckim.
Takie same śmieszne szkolenia, na których wmawiają literkę P - PRODUKTYWNOŚĆ.
Sex miedzy paletami i inne tego typu etc.

Za pokazanie prawdy 10/10
a na drobne błędy nie patrzmy, bo normalnie takie duże firmy mają swoich super prawników i zwykły szary człowiek z nimi nie wygra, ale to szczegół.

ocenił(a) film na 4
rradek21

SPOILER -Film to jakis tani dowcip, faktem (byc moze) sa te palety i glupawe nic nie wnoszace szkolenia - dodam od siebie ze faktycznie ludzie haruja na pelny etat a w umowach 1/4 lub nawet 1/8), falszowanie ewidencji, dat waznosci na produktach, pampersy etc - zabawne jest to ze wszyscy o tym wiedza, ale jakos nikt nic z tym nie robi (mowie o politykach) . Reszta to jakas kpina:
-najlepsze bylo chyba z trupem - sklep otwarty. Przeciez to godzi w marke firmy i na tym traci sie klientow, o skandalu nie wspominajac (jakos dziwnie ucichlo). Dziwne ze trzeba bylo czekac tak dlugo na zaklad pogrzebowy - zazwyczaj sa szybsi niz karetka na sygnale
-zeby zwolnic 'kolezanke' kierowniczka podrzuca jej lewy produkt. Nosz kur.. To kasjer musi zagladac za kazdym razem co jest w opakowaniu? kamer na kasie nie ma?
-kolezanka nie chce dac sie zwolnic z pracy bo nie ma podstaw?- redukcja etatow i wyp.... Swoja droga to od kiedy markety maja tak ciezko ze trzeba kogos zwalniac? sadzac po ilosci kierownikow na szkoleniach to dosc spora siec mieli
-Co to za kierownik ktory ustawia grafik w ten sposob ze tylko jedna siedzi na kasie w dodatku kierowniczka (jedna chora, druga wesele, trzecia badania)????? jakos na inwentaryzacje wszystkie sie znalazly (i od kiedy inwentaryzacje zarzadza sie wg zasady: musi byc dzis bo mam taka ochote - sa to przeciez okresowe kontrole)
-kod kreskowy nieczytelny? na dole sa numerki ktore sie wpisuje recznie a nie pyta klienta "czy moglaby pani przyniesc inny szampon"
-trzeba byc skonczona pinda by rznac sie z dyrektorem ktory w dodatku ma zone i nie liczyc sie z konsekwencjami (na co ona liczyla, no bo chyba nie na staly zwiazek?)
-Motylek wisi kobiecie za 3200 nadgodzin - przeciez to ponad 4 miesiace zakladajac ze kobieta robila 24 na dobe. Rozumiem ze sa zaleglosci z nieplatnascia za nadgodziny ale czy to aby nie lekka przesada?
- Co to wogole mialo byc z tym spalonym maluchem?-tak moga sie rozliczac gangi osiedlowe a nie korporacje przy sprawie naglosnionej na cala Polske - przeciez to ewidentnie wskazuje winowajce (nawet jesli nie ma na to bezposrednich dowodow)
-Produktywnosc - wysmiane w filmie ale to akurat domena kazdej firmy i dobrego zarzadzania, wiec nie wiem o co kaman

Jezeli (jak to wszyscy uwazaja) rezyser chcial ukazac jak ludzie sa w nieludzki sposob wykorzystywani w takich marketach to najwyrazniej zgubil watek i pomylil realia z fantazja. Na moje oko film mial ukazac to jak kiepskim, nieudolnym, slabym i podatnym na manipulacje mozna byc kierownikiem (film powinien byc wyswietlany na szkoleniach pt: "jak nie nalezy kierowac sklepem") . Az dziwne ze sie dobrze konczy 4/10

ocenił(a) film na 8
AstonMarkiz

Co do zegarka w pudełku od kremu...Pracowałam na kasie w REALU i zarówno w Biedronce jak i w Realu i innych tego typu marketach są tzw. wózki testowe. Ten zegarek w pudełku to częsty sprawdzian. Ja pracowałam na zlecenie więc nawet jak nie przeszłam wózka testowego to nic mi nie groziło, ale pracownikom zatrudnionym przez firme już tak -3 wózki testowe na minus równało się utracie
premii , a za którymś razem nawet PRACY.
Różne bajery potrafili robić-
alkohol z kasy na alkoholach na zwykłej kasie-sprawdzenie paragonu -ANULOWANY (nierealne) ale jak się nie sprawdziło to się miało na minus
Potrafili wsadzac w kieszenie od spodni jakas malutką bateryjke albo w najmniejszą kieszeń plecaka -jak się nie sprawdziło-MINUS-nie przeszedłeś.
Ba...potrafili nawet przeklejać kody specjalnie...ja miałam chusteczki nawilzane pampers-nie przesżłam bo kasujac nie spojrzałam ze róznica cen była 2 -och zotych...
Wózki testowe robil monitoring,kierownicy lub kasjerzy.

Mało tego -MANKO-jesli jestes na minusie -odciągają ci to od pensji,,jesli na plusie-kierownik zabiera ci to i bierze do własnej kieszeni