6,3 27 tys. ocen
6,3 10 1 27110
5,2 20 krytyków
Dzień kobiet
powrót do forum filmu Dzień kobiet

Nie wiem czy Halina Radwan jest polską Erin Brockovich , ale z pewnością jej bohaterka to głos pokolenia wielu polaków. "Dzień Kobiet" to jeden z najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów 2013 roku dlatego też z największą przyjemnością udałem się dzisiaj do najbliższego Multikina. Przepiękny i wzruszający portret kobiety która znalazła się na zakręcie , która postanowiła walczyć do końca o swoje prawa i godność. Kasia Kwiatkowska to największe odkrycie "Dnia Kobiet" , jej postać balansuje na granicy między zdrowym rozsądkiem i szaleństwem. Myślę że wiele kobiet odnajdzie w niej siebie . Zresztą końcowa scena to apogeum emocji . Miało się ochotę krzyknąć "Hurra" . Najsmutniejsze że takie historie odbywają się chociażby na naszym osiedlu , że ulubiona pani Jadzia ze spożywczego może przeżywać na zapleczu prawdziwy horror. Na pewno za jakiś czas powrócę do filmu Marysi Sadowskiej a już jutro udaje się do sklepu po fenomenalny soundtrack . Mógłbym zabawić się tutaj w recenzenta i wymieniać wszystkie plusy i minusy , ale kiedy pojawiły się napisy końcowe , stwierdziłem "kurczę fajny Polski film" . Serdecznie zapraszam wszystkich do kina !

Alexanderrr

Dzięki za tą krótką recenzję.. wczoraj widziałem zwiastun podczas reklam przed projekcją pewnego filmu. Zasadniczo w ogóle nie chodzę na polskie filmy. Wyjątkiem była Sala samobójców. Mam dość szitowych romansideł a na Last Minute poszedłem, bo dostałem bilet. Zdecydowanie zamierzam pójść na Dzień Kobiet..tematyka bardzo ciekawa i aktualna!

ocenił(a) film na 8
dacapo

Dokładnie tak ! Bardzo dobrze, że powstają takie filmy. Pięknie ukazana samotność i bezbronność człowieka który staję naprzeciw wielkiej korporacji i dla której jest jedynie trybikiem w maszynie.