Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70350
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Ten , Bourne '' , a bez M.Damona , to już niestety zupełnie inny film . Moja ocena 5/10 .

ocenił(a) film na 8
jacekxp1

Ta część musiała być bez Joson'a by wszystko trzymało się kupy, względem książek !!!
Postać Bourne'a powróci w następnej części, która jak mniemam będzie nosiła tytuł " Zdrada Bourne'a " ( przynajmniej taki nosi tytuł następna część książki o przygodach Bourne'a ). Jeśli wszytko będzie zgodnie z książkami, jak to miało miejsce do tej pory, to brakuje jeszcze 5 części filmu, o następujących tytułach: Zdrada Bourne'a, Sankcja Bourne'a, Mistyfikacja Bourne'a, Cel Bourne'a oraz Świat Bourne'a.

Flinston1987

można obejrzeć osobno? czy raczej polecacie wcześniejsze części żeby wiedzieć o co chodzi?

ocenił(a) film na 8
fun_iek

Ja osobiście polecam obejrzeć wszystkie po kolei i przy każdej części, poczynając od 1 uważać i starać się zapamiętać jak najwięcej. Ja obejrzałem wszystkie dotychczasowe 4 części naraz, jedna po drugiej, co prawda zarwałem prawie całą noc na to, ale nie żałuje i wg Mnie było warto.

Flinston1987

Dzięki, w takim razie zaczynam od jedynki.

ocenił(a) film na 3
Flinston1987

Filmowa trylogia Bourne'a z książkami o takich samych tytułach, wspólne ma tylko postacie, historie są całkiem inne. A książki po Ultimatum Bourne'a to dzieła innych pisarzy, którzy na podstawie notatek Ludluma (nieżyjącego) stworzyli te historie. Scenariusze trylogii z Damonem były inne żeby nie było nudno (pewne rzeczy są wychodzą świetnie ale tylko w książkach). Film, który jest wierny fabule z książek to ten z Chamberlaine'm w roli Bourne'a.

ocenił(a) film na 5
Flinston1987

A co mnie interesuje książka?
Film się nie musi trzymać kurczowo książki i tego co zawiera.
może być swobodną adaptacją.

TheWitcher_666

Ludzie narzekają na swobodne adaptacje, bo uważają, że jak jest ekranizacja książki, to ma być wiernie odwzorowana.

ocenił(a) film na 3
jacekxp1

3 gwiazdki za Nortona.

ocenił(a) film na 8
Skoroszytowa

Norton to świetny aktor;D, jeszcze nie widziałem go w kiepskiej roli.

ocenił(a) film na 3
Flinston1987

Czyli oglądać film, w którym gra dwóch braci? Obawiam się trochę, że akurat ten mógłby zmienic moją opinię o Nortonie jako aktorze, który nie zagrał kiepskiej roli...

ocenił(a) film na 8
Skoroszytowa

Ja nie mam żadnych przeciwwskazań co do osoby Nortona, w tym filmie gra dość stanowczą i pewną Sb postać. Dla Mnie to jeden z lepszych męskich aktorów, jakich znam. Polecam ' Rozgrywkę ' z 2001 roku z jego udziałem.

ocenił(a) film na 3
Flinston1987

Ja polecam wszystkie filmy z jego udziałem!

ocenił(a) film na 8
Skoroszytowa

To samo Ja;D

ocenił(a) film na 5
jacekxp1

Sory Winetu.
Bez Damona to już nie Bourne.
To jak jak James Bond bez Jamesa Bonda.

Moja ocena też 5 / 10

ocenił(a) film na 8
jacekxp1

Ale ten film ma w zasadzie niewiele wspólnego z książką w której wystepuje Jason Bourne