PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482581}

Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70109
5,8 28 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Czy Jason Bourne żyje czy już nie żyje? Nie było odpowiedzi na to pytanie w ostatniej odsłonie tej serii. I jak to (ta 4 część) ma się do poprzednich filmów. Co to znaczy to samo uniwersum? Ten sam czas?

Pamiętam że Bourne wpadł do wody, dostał parę kulek w plecy, wydawało mi się że ze 2, 3, czyli tak samo jak się zaczęła jego filmowa historia tak samo się też skończyła. A ten nowy agent (Jeremy Renner) ? To jest po prostu inny agent, rekrutowali go w tym samym czasie co Bourne'a? Krótko po nim? Po jego śmierci? Pod końcówkę gdy go gonili z 3 części? Jakoś tak mi ciężko uwierzyć w to że ta historia z Bournem od tak się skończyła, przecież oni go chcieli albo mieli dopaść żywego lub martwego i nie odpuszczali do samego końca ale ciała w 3 części nie było....
Ktoś zna odpowiedź na to pytanie? Widz sam sobie ma odpowiedzieć jak się skończyła ta historia?

ocenił(a) film na 7
luki29

A ty oglądałeś cały film od początku do końca bo mi się wydaje że nie

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

w końcówce 3 części wpada do jakieś wody, rzeka z tego co pamiętam, uciekał przed kimś, dostał 2, 3 strzały, film się skończył, mylę się?

luki29

No niestety się mylisz bo pod koniec Bourne dostał jeden strzał od Vosen'a i jest scena gdzie podają informację w wiadomościach o tym że ciała nie odnaleziono i pokazują Bourne'a jak się ocknął pod wodą więc przeżył ;)

ocenił(a) film na 7
grzesiek_kasperek

znaczy ruszył się? w wodzie? drgnął? to jeszcze nie oznacza że żyje

ocenił(a) film na 7
grzesiek_kasperek

ok odnalazłem, na youtube, http://www.youtube.com/watch?v=51lVaoDVHmo, płynie sobie gdzieś, niepokazane czy dostał tą kulkę czy też nie, dajmy na to że się ocknął, i co teraz się z nim stało? ukrywa się gdzieś? zaprzestali na szukaniu go już po prostu od tak?

ocenił(a) film na 7
luki29

Z tego co wiem film dziedictwo bourne'a będzie z Vosenem a to oznacza że film będzie się dział w czasie trylogi bourne'a a pozatym morzecie się o tym przekonać na trajlerze dziedictwa bourne'a

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

nie wiadomo co się stało z nim stało, może nie poszedł siedzieć i historia dalej trwa

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

podobno ten urywek z trailera gdzie jest ten cały Vosen pochodzi z 3 części filmu

ocenił(a) film na 7
luki29

Skąd wiesz że ten urywek z Vosenem jest podobno z trzeciej części.

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

http://www.imdb.com/title/tt1194173/board/nest/194640028?d=194645631&p=1#1946456 31

ocenił(a) film na 7
luki29

Ja bym ci radził zebyś jeszcze raz obejrzał trylogię bourne'a aha i każdom część od początku do końca

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

znasz odpowiedź na moje pytanie? trzecia część

ocenił(a) film na 7
luki29

Z tego co wiem to film dziedzictwo bourne'a będzie dział się w czasie krucjaty bourne'a i ultimatum bourne'a .Za pewne kolejna część będzie o bournie a w dziedzictwie bourne'a bourne'a zastąpi aaron croos

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

coś takiego znalazłem jakiś czas temu:

In January 2010, Damon said that there would "probably be a prequel of some kind with another actor and another director before we do another one just because I think we're probably another five years away from doing it."

ale z opisu filmu na filmwebie wynika że: cyt. "to niezwykła opowieść uzupełniająca i zamykająca kultowy cykl"

zerknąłem dziś na imdb i pisze że: "It's a completely original screenplay. This is not a reboot or a recast or a prequel. There will be a whole new hero, a whole new chapter. This is a stand-alone project, though its arguable that it can be called an un-official spin-off. " i co ważniejsze: "Also, it was stated that, Matt Damon might have a cameo role in it, in the end. " czyli może pojawić się w końcówce filmu w jakieś małej roli.

http://www.imdb.com/title/tt1194173/faq#.2.1.2

ocenił(a) film na 7
luki29

Z tego co wiem dziedzictwo bourne'a ma być spin offem serii z bournem.

luki29

żyje