Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70364
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Bardzo zawiodłem się na tym filmie. Szykowałem się na kino akcji a wyszło jakieś kino śmieciowe. Pierwsza połowa filmu to Brak akcji i długie, nudne dialogi. W zasadzie jedną ciekawostką jest pościg na motorach, który jest moim zdaniem za długi. Koniec filmu tragiczny i dość niespodziewany. Film kończy się jak dla mnie głupio i w takim kontekście, że będzie kolejna część. Ja wiem jedno: Do kina chodzę od ponad 20 lat i na 2 część tego filmu tak samo jak na kolejną Prometeusza nie pójdę. Jestem zawiedziony bo reklama mnie zachęciła i spodziewałem się czegoś w stylu MI, a wyszedł średniej klasy film z dodatkiem kina akcji.

ocenił(a) film na 6
Razorek_filmweb

No brakuje tu rzeczywiście bardzo dużo. Generalnie szkoda, bo nie ma pomysłu na fabułę, koniec rzeczywiście z dupy wyciągnięty. Trochę ratują film aktorzy, JR szykuje się na niezłego kozaka. A ten dron latający nad drzewami, zamiast gdzieś wyżej.... ciesze się że pojawił się Norton i zagrał nieco inaczej niż w swojej manierze. U mnie szóstka i zawód.

ocenił(a) film na 4
ptosiek

Ale film musisz przyznać, że słaby i nudny. Przesadzili z tymi dialogami i rozwleczoną fabułą.

Razorek_filmweb

Widocznie tym, którym MI albo nowe Batmany przypadły do gustu, Bourne i nowy Bond prawdopodobnie nie przypadają.

ocenił(a) film na 4
Koshara

Ja jestem wielkim fanem Bourne'a i też bardzo się zawiodłem. Tożsamość i Krucjata świetne, a Ultimatum to kwintesencja kina akcji. Dziedzictwo zaś to dla mnie porażka na całej linii. Nie ma już tego klimatu, co wcześniej. Tak to jest, jak się coś na siłę próbuje ciągnąć. Po obejrzeniu TBL żałowałem, że ten film jest częścią tak świetnej w poprzednich trzech odsłonach produkcji.

ocenił(a) film na 9
Pawelix_89

Po prostu trylogia pozostanie trylogią :)