Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70359
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

film dziedzictwo bournea bez bourna chodzi mi bez Matta Damona ?? czy to jest po prostu film
o innym agencie

ocenił(a) film na 7
rafal021

Film o innych agencie który też wymknął się spod kontroli jak Bourne,wszystko jest tak samo tylko inny agent.Aron Cross się nazywa jeśli się nie mylę : )

ocenił(a) film na 7
kacperowski20

a mi się wydaje, po trailerze, że będzie inaczej tzn. Renner nie nawali na robocie tylko jego i całe biuro będą chcieli zlikwidować, decyzja odgórna, bo to chyba wszystko nielegalnie istniało jeśli dobrze pamiętam, a Renner chciał po prostu tylko przeżyć i dał nogę

ocenił(a) film na 7
luki29

Całkiem możliwe,zobaczymy w piątek : )

ocenił(a) film na 8
rafal021

Jest to film o innym agencie, powiązany z serią z Damonem ( co widać na trailerze).

ocenił(a) film na 7
rafal021

Gdzieś czytałam dwa dni temu, że w kolejnej części obaj agenci się spotkają - w sensie Damon i Renner. Nie potwierdzę tego niestety żadnym źródłem w tej chwili, ponieważ zapomniałam gdzie to widziałam :)

aleksandrrra88

Ja powiem tak to na pewno będzie dobry film akcji jednak wydaje mi się ze producenci powinni zrezygnować z Bourne w tytule i zamienić na np. Program Treadstone.

ocenił(a) film na 7
madmax707

Tytuł nie wskazuje jednoznacznie na to, że głównym bohaterem ma być Jason Bourne, więc wydaje mi się, że jest ok. Ta część jest związana tematycznie z pozostałymi, a i wskazuje mniej kumatym "oglądaczom" z czym to się je.

ocenił(a) film na 7
madmax707

bo trzeba żerować na popularności 3 poprzednich części. Pomyśl ile osób wybierze się do kina tylko i wyłącznie dla tego, że w tytule jest Bourne

madmax707

10/10 tytuł mógł by być inny, ale cóż, reklama dźwignią handlu, ludzie będą mieli nadzieję, że mimo wszystko "oryginalny" Bourne się pojawi.

ocenił(a) film na 5
aleksandrrra88

Ja czytałam bodajże w "Empire", że Matt Damon mógłby się pojawić w następnej części, no zobaczymy. Bez niego BL to na pewno nie będzie to samo, ale wybiorę się do kina z sympatii dla serii i Edwarda Nortona. A z tytułem to jednak trochę jest false advertising. ;]

ocenił(a) film na 1
milkaway

Co?
Czyli Damon w ogóle tu nie występuje?
Szlag by to trafił, jak mogli?
Dziadostwo, a nie dziedzictwo;)

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Dziadostwo Bourne'a :)

luki29

:D

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

Have you been living under a rock? ;] Już dawno opłakałam, że Damona nie będzie w kontynuacji.

ocenił(a) film na 1
milkaway

No dobziu, niby byłam tego świadoma, ale wiesz...nadzieja umiera ostatnia;P

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

;D
Nie mogę przeboleć, że franchise idzie dalej bez Matta, ale zobaczymy. Chociaż dzisiaj zobaczyłam po raz pierwszy kawałek trailera w kinie i wynika, że Rennerowy agent jest bardziej podrasoway od samego Bourne'a? Nie wiem czy to kupuję. ;]

rafal021

Przeczytaj sobie tytuł kilka razy i sprawdź definicję słowa dziedzictwo ;)
Z resztą jak napisała Pajka122 : reklama dźwignią handlu.

rafal021

Ludzie, ogarnijcie się troche. przecież to ekranizacja ksiażki o tym samym tytule. To nie jest bezmyślne żerowanie na popularności poprzednich cześci

Natifa

dokładnie...! warto by było trochę poczytać dokładnie zanim się wypowie.

ocenił(a) film na 4
DarkTinkerbell

to jest tak samo jak z książkami o agencie Bournie. Pierwsze trzy części napisane zostały przez Ludluma i osiągnęły ogromną popularnośc... kolejne już zostały wydane/napisane na fali popularności nie przez Ludluma a przez van Lustbadera (nawet jedną cześc Lustbader uważa, że napisał przy kontaktach poza śmiertnych z Ludlumem) i trzeba szczerze przyznac, że daleko im do "oryginalnego" Bourna Ludluma. I właśnie z tego powodu rezyser Greengrass (trylogia Bourna) nie chciał kręcic kolejnej części, a Matt Demon powiedział, że bez tego reżysera to nie będzie Bourne i nie zagra w nim. Tak już podsumowując to jestem mega fanem Bourna, ale mogę powiedziec, że obawiam się Dziedzictwa. Z pewnością będzie to zupełnie inny film, możliwe, że w innym klimacie i z innym pomysłem na super agenta niż poprzednie wersje. Może się okazac, że z poprzednimi częsciami łączyc film będzie tylko nazwa, a to byłoby przykre. Jednak już się nie mogę doczekac, aż zasiądę na sali kinowej. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
pablowow

na imbd film oceniło ponad 2,700 osób średnia ocen 8,1:)

ocenił(a) film na 5
Natifa

Późniejsze książki to juź też odcinanie kuponów. Poza tym czytałam artykuł o filmie i wywiady z twórcami. Zajęło im kupę czasu znalezienie dobrego pomysłu na fabułę i kosztowalo reżysera oraz główną gwiazdę. Film może równie dobrze mieć z książką tylko tyle wspólnego co tytuł.

ocenił(a) film na 6
rafal021

The film will not take place in a new canon; it will not be a reboot or prequel in any way, but more likely a side-story or full spin-off with a new character "in the mold of Bourne" dealing with the ramifications of the Treadstone conspiracy.