Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70359
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Okrutnie słaby

ocenił(a) film na 3

Jako wielki fan książkowej i filmowej trylogii jestem totalnie załamany jakością tej produkcji. Film jest nudny, wewnątrz-agencyjne gierki są nieciekawe, zawiłe i nieintrygujące. Akcja jest powtarzalna (pościg etc.), a tych świetnych starć z innymi agentami, które publiczność tak polubiła w poprzednich częściach, jest beznadziejnie mało, a one same są kiepskiej jakości. Odradzam oglądać. Już lepiej sobie zobaczyć jeszcze raz trylogię z Damon'em.

P.S. Za samą, totalnie bezsensowną, końcówkę film powinien dostać wielką tłustą 1.

ocenił(a) film na 4
Tuiq

Końcówka? No co chcesz, wątek przyczynowo skutkowy. Agent specjalnie UKRADŁ złoty zegarek by go potem komuś wręczyć :)

Ten film jest okrutnie słaby, zgadzam się.

ocenił(a) film na 3
BUNCH

xD
Albo super zabójczy agent bez uczuć i emocji, który na wku*wie leci ranny na motorze i daje się zabić kopniakiem ;D

użytkownik usunięty
Tuiq

a to obejrzyj ta scene jeszcze raz

ocenił(a) film na 3

Po co tracić czas?

użytkownik usunięty
Tuiq

No tak dla zabicia czasu ....i aby potem z rodziną móc przy choince wspominać te chwile śpiewając KOKODŻAMBO JAJA JE.

ocenił(a) film na 3

Cóż za poczucie humoru. Ty zgrywusie!

ocenił(a) film na 6
Tuiq

Co do końcówki zgadzam się z Tobą, ale cała reszta... jak na mój gust klimatem najbliższa Ludlumowej "sagi". Mnie osobiście Matt Damon nie przekonywał...no może w jedynce, ale ostatnia z nim część to w moich oczach porażka... no ale to moje zdanie:)

ocenił(a) film na 6
ftw_2

Kurde, tak spojrzałem na Twój profil i wychodzi że lubimy ten sam rodzaj kina, a tu taka rozbieżność w odbiorze. Ten serial " bad boys..." co go opisujesz muszę namierzyć, brzmi zachęcajaco.

ocenił(a) film na 3
ftw_2

Heh. Ja podpatrzyłem u Ciebie "Palacza zwłok", thx.

Co do różnej interpretacji; wiele osób nie polubiło samej facjaty Damona (wyglądał trochę zbyt młodo jak na takiego agenta) i użycia samego "szkieletu" powieści w filmie. Mnie się to akurat spodobało, a do Matt'a się przyzwyczaiłem i tak oto narodziła się jedna z moich ulubionych trylogii ;).

ocenił(a) film na 1
ftw_2

najlepszy Bourne i najbliższy Ludlumowi to był Bourne z Richard Chamberlain z 1988, już nawet nie trzeba wspominać, że te wszystkie młodzieniaszki udające doświadczonych agentów którzy we krwi mają już zapisane zachowanie zwyczajnie powodują wielki rechot.

ocenił(a) film na 6
markin

Masz absolutną rację.

ocenił(a) film na 3
Tuiq

Ten film można skrócić do 15min i zrobić wstęp do czegoś, co będzie o czymś.

ocenił(a) film na 3
narinho

Dobrze powiedziane ;).

ocenił(a) film na 1
Tuiq

ten film jest zwyczajnie denny i tyle ma się do Bourna co nic pojechali na tytule a aktorstwo istna żenada