PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482581}

Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70062
5,7 24 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

nie za bardzo rozumiem to określenie, było w trailerze, agent spoza firmy? tzw. wolny strzelec?

luki29

Raczej nie. "Outcome" oznaczy wynik/rezultat.

"Outcome Agent" to Agent który jest wynikiem "programu".
(Na początku sie go pytają czy chce brać udział w jakimś "programie")
Czyli jest on wynikiem eksperymentu/specjalnego treningu/programu czy co tam mu robili.

Ja bym to tak interpretował; możliwe że też błędnie.

ocenił(a) film na 7
Koshi

hmm to jeśli on jest wynikiem pewnego programu spoza codziennych programów jakimi zajmuje się "firma" to inni agenci nie są tak samo szkoleni jak on np. Bourne albo on ten nowy? Tylko on jest "maszynką do zabijania"? A reszta agentów jest tylko tak jakby szpiegami?

ocenił(a) film na 7
Koshi

nie pamiętam czym się zajmowała ta firma już, to chyba jakaś agencja rządowa ale dokładnie nie pamiętam, jestem po 1 (odświeżonej) części jak na razie

luki29

Obejrzyj wszystkie 3 części, to dowiesz sie o jaki program mi chodziło. ;)
Domyślam sie, że nowy agent w części 4 też będzie wynikiem podobnego "programu".

ocenił(a) film na 7
Koshi

pamiętam ten program, widziałem już 3 części ale jakiś czas temu, nie pamiętam tylko czym się zajmowała ta jego firma, poza programem z Bournem, tzn. czym się zajmowała oficjalne ;) nie było chyba tego dużo we filmach

tu jest coś na temat nowego filmu
http://www.boomtron.com/2012/02/the-bourne-legacy-trailer/

Academy Award nominee Jeremy Renner (The Hurt Locker and 28 Week Later) will take the place of Damon, not as Jason Bourne, but as new programmed assassin turned rogue, Aaron Cross. In the same fashion as Jason Bourne, Aaron Cross is inducted into the governments mysterious espionage program and turned into a highly-lethal human weapon. Also in the same vein of his predecessor, Aaron turns his back on the program he works for leaving agents like Pam Landy (Joan Allen) and Noah Vosen (David Strathairn) to track him down by any means necessary. The trailer, which can be seen below, teases audience with the statement, “Jason Bourne was the tip of the iceberg,” indicating that this new breed of super-spy may be even better than the original. Instead of Treadson, this spy is an Outcome agent, “he’s Treadstone without the inconsistency.” He’s so good, Jason Bourne didn’t even know he existed.