Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70359
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Witam.
Jestem tuż po obejrzeniu filmu i przyznam że jestem mile zaskoczony, lecz mam problem z powiązaniem fabuły tego filmu do trylogii. Przyznam że poprzednie części oglądałem dość dawno, pomijając fakt że nie czytałem książki i nie pamiętam szczegółów z fabuły filmu. W tej części kilkakrotnie wspominany jest Jason Bourne, pojawia się w wiadomościach i innych mediach lecz nie wiem w którym momencie rozgrywa się akcja "Dziedzictwa Bourne'a" w porównaniu do innych części. Nie wiem także jaki związek ma główny bohater z Jasonem. Ktoś byłby tak miły i przytoczył jakieś fakty z fabuły wszystkich części ?

ocenił(a) film na 8
sylvinho14

Chyba prosisz o zbyt wiele. Zobacz poprzednie filmy, gwarantuje ze nie stracily na swiezosci!
Akcja Dziedzictwa toczy sie (i to nie bedzie spolier...) rownolegle do Ultimatum, oraz plynnie ja kontynuuje. Widzimy nawet kilkukrotnie przebitki z poprzedniej czesci.

ocenił(a) film na 7
musu

A jakieś konkrety, bo naprawdę nie chce mi się oglądać znowu tego samego. Po pierwsze nie mam zbyt wiele czasu,a po drugie są filmy z tego roku które jeszcze czekają bym je obejrzał, więc prosiłbym o jakieś przytoczenie z fabuły.

ocenił(a) film na 6
sylvinho14

Powiązania tej części z innymi: [słowa klucze]
-agent specjalny
-projekt projektu projektu -> Treadstone -> Blackbriar -> Outcome
-James Bourne

W sumie po obejrzeniu tej części, nie mam pojęcia po co została zrobione, nic konkretnego nie wnosi wg mnie pomimo tego że spoko się oglądało to jako film.
P.S. Matt Damon - tego aktora nikt nie zastąpi