Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70359
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Problem tego filmu polega na tym, że ma zupełnie skopiowaną akcję z "trójki". Sekwencja pościgu na Filipinach jest wręcz bezczelnie skopiowana z "Ultimatum". Agent goni za dziewczyną, która ma kłopoty, a za agentem goni drugi by go zabić. Akcja z motocyklem, to samo. Najlpesza, bo zupełnie niespotykana dotychczas w Bournie akcja to sekwencja (genialna zresztą) z wilkiem. Gilroy nie maił zupełnie na akcję pomysłu, dlatego ją skopiował. Poprzednie części, każda z nich wprowadzała coś innego, świeżego. Oczywiście były pościgi itp, ale nie tak podobne jak w "czwórce". Poza tym, jakoś ten film nie angażuje i robi się nudnawo, bo widz już to oglądał i to w bardzo podobnym (i lepszym) wydaniu.
6/10

ocenił(a) film na 5
Bialy_Pielgrzym

Ten cały pościg nie był nic a nic atrakcyjny, najlepsze jest to , że zaraz potem film się kończy czyli wtedy kiedy powinien się zacząć. Zdziwiłem się, ze to już koniec.
W zasadzie pierwsze 30 minut najciekawsze do momentu aż zaczyna pomagać dziewczynie.

ocenił(a) film na 6
Bialy_Pielgrzym

Byc moze masz racje, ale mnie to nie przeszkadza. Takie niezobowiazujace filmidlo na wieczor, jak wiekszosc kina akcji. Dalem taka sama ocene jak Ty, z ta roznica, ze dla mnie 6 to bezwzglednie ocena pozytywna i opisuje film "niezly" (zgodnie z nomenklatura Filmwebu).