Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70353
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 5

Niestety rozczarowałem się, liczyłem na dużo więcej, a dostałem nie to co bym chciał.
Dam motyw, że on chce koniecznie się zarazić tym wirusem bo jest głupi mi nie wystarcza.
Film jakby bez treści... Dałem 5/10 bo akcji jest nawet sporo i nie nudziło mi się na filmie, ale to nie wystarczy aby ten film zdobył moje uznanie.

ocenił(a) film na 7
cudny

Ten film nie był dla ciebie,on chce koniecznie się zarazić tym wirusem żeby uniezależnić sie od agencji i ich tabletek.

ocenił(a) film na 5
harald807

Czyli pozostawić swój iloraz inteligencji na poziomie po zażyciu tabletek, jednym zdaniem, nie stać się znowu głupim ;)
Ogólnie Tożsamość Bournea jest świetna, oglądałem wersję z lat 80 http://www.filmweb.pl/film/To%C5%BCsamo%C5%9B%C4%87+Bourne%27a-1988-31496 oraz trylogie współczesną i są to jedne z moich ulubionych filmów.
Jeśli chodzi o Dziedzictwo Bournea to faktycznie, nie jest to film dla mnie, bardziej nawiązuje do filmów z Van Dame czy Lundgrenem z lat 90 - tych co to byli niezniszczalnymi żołnierzami niż samego Bournea ;(

cudny

Ma trochę efektów specjalnych, ale niestety nic po za tym... Trylogia Bourne'a to jedne z najlepszych filmów ostatnich lat. Ten film niby nawiązuje, jednak nic nie wnosi, mam wrażenie, że w ogóle poruszenie wątku Jasona to chwyt marketingowy, nic ta postać nie wnosi po za tytułem. Chciałem zobaczyć 4-tą część, ale nie taką...

ocenił(a) film na 5
zryty

zryty, czytasz mi w myślach, to jest to co kilka godzin temu napisałem do kolegów z pracy:

Wczoraj obejrzałem "Dziedzictwo Bournea" i ... znowu się zawiodłem ;(
Tak jak uwielbiam oryginał z lat 80-tych - jest świetny !
Jak wyszedł remake byłem sceptyczny ale okazał się jednym z lepszych filmów ostatnich lat. Reszta trylogii Bournea była nawet nie głupia, a wręcz fajna.
Niestety dziedzictwo jest bardziej jak "Universal Soldier" czy inne filmy z Lungrenem czy Van Damem, szkoda. Ludzie niezniszczalni, najlepsi i chyba mają kody do wszystkich broni i włączoną niezniszczalność ;)

ocenił(a) film na 7
cudny

W sumie muszę się z wami zgodzić, że teraz film to musi być najlepiej 3d i z efekatmi specjalnymi i prostą fabułą. Wszystko dla ludzi żyjących w pośpiechu.. Ale tamte stare wersje trącą już myszką jak dla mnie.

cudny

Dobra skopiuje swój poprzedni komentarz bo nie chce mi się na nowo pisać.

W całej trylogii Bourne'a było więcej akcji niż w tej nic nie wnoszącej części przez 2,5h :D I jeszcze te powiązania z poprzednikiem, co to ma być w ogóle? Co to osobna część o tajnym agencie z Treadstone? Jeżeli tak to dlaczego wcisneli tu słowo Bourne? Pewnie dlatego żeby na widok Bourne'a ludzie szybko lecieli do kina. I ta muzyczka na zakończenie !!!!!!!!!!!!! Zerżnięte z Ultimatum ! Cała Trylogia jest fenomenalnym kinem akcji, dla mnie Bourne to tylko Matt i nikt więcej, z niecierpliwością czekam na 4część jeżeli takowa powstanie :)