Widziałam wcześniejsze filmy, niestety ta nie wbiła mnie w fotel, mało ma wspólnego z
pozostałymi częściami, to raczej iluzja, a sceny kaskaderskie były, było i nic się nie
zmieniło..czyli krótko nuda
porównałam do pozostałych części film jest inny, i szczerze jesteś w mniejszości:)..
Szczerze mówiąc jakby nie miał być inny to by był moim zdaniem bezsensu- w końcu opowiada historie kogoś innego ...
Jestem w mniejszości hmm... Co mnie obchodzi WIĘKSZOŚĆ.. Dla mnie liczą się moje wrażenia z filmu, a nie większości :)
Najwidoczniej musisz obejrzeć ten film jeszcze raz, bo może nie zauważyłaś powiązań z poprzednimi częściami. Fotel może był zbyt twardy, a jeżeli nie spodziewałaś się po raz kolejny oglądać scen kaskaderskich, to wybrałaś nieodpowiedni film.
Statystykę prowadzisz?
Generalnie nie ogladalem jakos super poprzednich czesci.... ale film tragiczny,,,, a ten poscig na koncu to gorzej jak z jakiegos bolywood....3 fabuly wszystkie oddzielne wszystkie plytkie kiepsko wyjasnione Spoiler: o Bournie ze jest w miescie ze uciekla i na desce nad lozkiem,,,, juz mogloby go w ogole nie byc.... co sie dzieje z tymi firmami tez plytko,,, no i gosc nie zemsta nie cos po prostu ulomny i musi brac tabletki.... no ludzie... film przegadany sensacja slaba bardzo nawet... thriller no to nie wiem w jakim momencie.... film przegadany gosciu ucieka przez gory rozmwalaja wszystko nagle samolotem leci,,, skad ten samolot? skad widzial, gdzie mieszka ta lekarka? Na innych scenach skupiali sie po 10 min inne pominite konczy sie beznadziejnie... przez pol filmu zadawalem sobie pytanie kiedy sie rozkreci cokolwiek, po 2 polowie kiedy sie skonczy.... kilku ludzi dookola zdecydownaie mialo to same zdanie... film bez skadu... myslalem ze obejrze dobrze zrobina sensacja z fajna fabula,,, ale sie nie udalo... to moje zdanie... nie oczekiwalem wiele dostalem jeszcze mniej
Jeżeli coś tutaj drukujesz, to najprawdopodobniej oczekujesz, że ktoś poświęci czas i to przeczyta. Może byś z łaski swojej kończył myśl albo chociaż stawiał kropkę - "." - zamiast zawieszać się w powietrzu?
Obejrzyj go jeszcze raz, bo albo nie uważałeś na nim albo też brakuje Ci 12 punktów do minimum.
Wszystkim mowisz, aby obejrzal jeszcze raz? Ten film jest na tyle nudny, ze 2 raz bylby jeszcze wieksza tortura. Dlaczego napisalem wyzej. Jesli Twoj jedyny argument to obejrzyj jeszcze raz to nie wypowiadaj sie w ogole. Pozdrawiam
Dobra rada to nie argument. Z litości nie skonfrontowałem się z Twoim postem ale skoro nalegasz...
- Generalnie nie ogladalem jakos super poprzednich czesci.... - może dlatego ta część Cię znudziła. Jest silnie powiązana z trylogią Damona.
- a ten poscig na koncu to gorzej jak z jakiegos bolywood.... - nie kojarzę Bollywood z tak fajnym pościgiem. Chyba nie myślisz o czymś w rodzaju Endhiran? Bardziej mi przypominał nowe Bondy i trzecią część Bourne'a, pościg w bodajże Casablance. Niezbyt oryginalne ale bardzo solidne, bo zwątpiłem, czy bohaterowie przeżyją.
- 3 fabuly wszystkie oddzielne wszystkie plytkie kiepsko wyjasnione - staram się ale nie rozumiem. Możesz przetłumaczyć.
- Spoiler: o Bournie ze jest w miescie ze uciekla i na desce nad lozkiem,,,, juz mogloby go w ogole nie byc.... co sie dzieje z tymi firmami tez plytko,,, no i gosc nie zemsta nie cos po prostu ulomny i musi brac tabletki.... no ludzie... film przegadany sensacja slaba bardzo nawet... thriller no to nie wiem w jakim momencie.... film przegadany gosciu ucieka przez gory rozmwalaja wszystko nagle samolotem leci,,, skad ten samolot? - poddaję się. Nie będę komentował, bo nie chcę być niemiły.
- skad widzial, gdzie mieszka ta lekarka? - trafne sposprzeżenie. Też tego nie wiem. Możliwe, że wyszukał ją przez google albo facebooka.
- Na innych scenach skupiali sie po 10 min inne pominite konczy sie beznadziejnie... przez pol filmu zadawalem sobie pytanie kiedy sie rozkreci cokolwiek, po 2 polowie kiedy sie skonczy.... - poddaję się. Przypuszczam, że przespałeś pierwszą połowę ale to tylko gdybanie.
- kilku ludzi dookola zdecydownaie mialo to same zdanie... - świetnie ale co to oznacza? Większość ma zawsze rację? Może też mieli zbyt twarde siedzenia?
- film bez skadu... - skład był i to jaki. Wątki z poprzednich części logicznie wyjasnione, uzasadniona nieobecność Bourne'a, montaż tak dobry jak w trójce. To kilka z wielu argumentów przemawiających za spójnością obrazu.
- myslalem ze obejrze dobrze zrobina sensacja z fajna fabula,,, ale sie nie udalo... to moje zdanie... nie oczekiwalem wiele dostalem jeszcze mniej - byłeś na takim filmie. Dlatego polecam go obejrzeć jeszcze raz, bo może nie zauważyłeś, a szkoda jechać po jednym z lepszych sensacyjniaków tego roku. (jeśli się nie zgadzasz, to proszę o argumenty lub przykłady.)
Pozdrawiam
BEDA SPOILERY: Jak napisalem nie ogladalem zbytnio poprzednich czesci bournea, wiec powiazan nie widze, film ten nie wyjasnia absolutni nic jesli chodzi o fabuly ktore byly w nim zawarte.
Okazuje sie ze musza zamknac interes zwinac firmy i jakis ich tam tajny projekt, OK powala, bo sama postac glowna nie wyjasnia nic w tym przypadku. Okazuje sie w polwie ze po wypadku/uderzeniu jest ulomny i potrzebuje jesc tabletki no powalajaca fabula.
Poscig na koncu, powaznie uwazasz ze jest dobry?? Tak nie realnego nie wiadzialem nigdy, gosciu skacze z motoru na motor nawet nie drgnie, po poreczy motorem, gosciu spycha autobus, a ten bokiem jedzie ciagle bo kto by sie zatrzymal, ich upadek na koncu niezmiere szybko po poslizgu sie zatrzymali zero wszystko Ok tylko gosciu dostal postrzal. Ten tajny agent i innej agencji, o kotrej sie dowiadujemy w polwie tez zawsze wstane zawsze jestem. Barkowalo tylko jak z boolywood jak ktos tam na koniu robi wslizg pod ciezarowka. Pozostale czesci filmu mialy sklad cos dawaly. Ten widzowi nie daje nic, bo jak na sensacje jest dosc slaby. Nawiazanie do bournea ze jest w miescie? No i co z tego jak nic z tego nie wyniklo. Akcja jak i fabula w tym filmie byla strasznie miekka. Jesli to najlepszy film sensacyjny to politowanie. Bo akcji w nim tyle co na lekarstwo.
Jesli chodzi o fabuly mogli sie bardziej wglebic dlaczego zamykaja te fimry czym na prawde to grozi itp. a tu jakis film na YT.. o bohaterrze glownym wiesz tyle ze jest ulomny genialne wtracenie i profil psychologiczny.
Ogladam ten film nie dlatego ze lubie Bornea itp ogladam i oceniam jako inny film, Wiec co mi daje ten film? Nie wiem czemu zamykalaj dokladnie te fimry, w czym to sie ma do zycia innych bohaterow jak i glownego bo tylko tyle ze on jest ulomny, gdzie tu cos glebszego? Ten film jest totalnie slaby, jesli ktos w nim cos widzi OK, ale jak na trailer daje inne odczucia a nie dostaje nic. Jesli w najlepszym fimie sensacyjnym tego roku lub jednym "z" wszystkie akcje dostaje w trailerze to cos stanowczo jest nie tak. Duzo brakowalo temu fimowi, aby mozna by powiedziec dobry film fajne efety ciekawa fabula. Glowny bohater nawet nie zdaje sobie pytania dlaczego go scigaja nie chce ich ograniczyc zalatwic, ze tak powiem wazne tabletki.
Jak na taka podstawe i uwielbienia jak tu widze do bornea i wykorzystywanie tego, bo moglo sie obyc i bez tego, ten film nie wnosi nic a liczy na zysk dobrego tutlu.
Akcja
Weź się w garść i... nie trolluj :P Osiągnąłeś swój cel, czyli sprawdziłem, że pisząc o innych filmach tak nie retardzisz. Wstaw mu tę szóstkę jeśli Cię zawiódł, napisz co naprawdę myślisz albo zatrolluj produkcje, których tematy są gorętsze - Batmana i jego fanów na śmierć i życie lub Prometeusza i jego hejterów na zabój.
Cięcie
całkowicie się zgadzam, mnie ten film po prostu zanudził, a ten pościg na końcu to już zdecydowanie...
wczoraj wyszłam z kina. od miesięcy czekałam na ten film z wielkimi oczekiwaniami.
Gra aktorów na +
fabuła +
nawiązanie do spójnej historii Bourne'a +
postać Crossa +
końcówka filmu -
czułam jakiś niedosyt, wiem że akcja miała dziać się szybko, ale momentami to było zdecydowanie za szybko, przez co robiła się z tego filmu zwykła zabijawka. czułam też ten niedosyt bo film naprawdę mi się podobał, a wiele spraw zostało nierozwiązanych...
scena z wilkiem była super.