Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70364
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Bardzo pozytywnie zaskoczony. Film w bardzo niewielkim stopniu nawiazuje do Bourne ale sam w sobie jest naprawde niezly. Ten film to taka podpinka na sile do calego cyklu ale jako film akcji wypadl rewelacyjnie. Dynamika, swietne efekty specjalne no i calkiem niezla muza, to moze sie podobac fanow filmow akcji. Niestety, byly tez momenty przestoju ale nie odczuwa sie tego w wielkim stopniu. Jak dla mnie Renner wyrasl na swietnego nastepnce Damona, w sumie to pasuje do tej roli bo pamietamy go z wielu podobnych filmow. Niezle Weisz jako naukowiec. Nortona bylo raczej niewiele ale wystarczajaco duzo aby sie nim nacieszyc. Ja osobiscie uwielbiam w tym filmie sceny poscigowe, zwlaszcza na motorze - zrobione rewelacyjnie. Troche glupio pokazali tego azjate terminatora zwlaszcza jak pedzil samochodem przez zatloczone ulice ale to szczegol. Film polecam wylacznie dla akcji.

ocenił(a) film na 8
dabram17

Mam podobne zdanie o tym filmie.
Gdzieś tam w świecie Bourne prowadzi swoją akcję ( pojawia się np.w wiadomościach TV ), a my widzimy co się dzieje "po drugiej stronie barykady".
Generalnie dwie dobrze spędzone godziny w kinie i warto było zobaczyć na dużym ekranie - już choćby same sceny pościgów prezentowały się w dużym formacie super. Przekrój wiekowy na seansie od lat nastu do pary w wieku mocno "Balzakowskim", a jedynym wychodzącym był osobnik, który wcześniej zaliczył kubeł coli - ale szybciutko wrócił ;p