Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70364
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

obejrzałam właśnie trzy części Bourne'a,jestem w trakcie oglądania czwartej.czy ktoś mógłby
wyjasnić mi co sie tu dzieje?dlaczego nie ma damona?czy on faktycznie zginął w trzeciej części?
kim jest ten aaron i dlaczego on a nie jason????pliss.pomocy:P

ocenił(a) film na 5
saratoga12

Z Bournem ten film ma tylko to wspolne ze : pare razy widzimy fotke Bourne'a (Damona), pare razy slyszymy "Jason Bourne" no i muzyka koncowa przy napisach jest ta sama. Jak dla mnie jako film nawiazujacy do hsitorii/przygod Bourne'a 1/10 jako film sensacyjny 4/10 moja laczna ocena 5/10.

ocenił(a) film na 5
zet40

więc właśnie,mi się tez niezbyt podobał.taki jakiś całkiem odrębny.

ocenił(a) film na 5
saratoga12

Film jest bardziej odrębną częścią niż kontynuacją. Przede wszystkim akcja zaczyna się równolegle od momentu zastrzelenia reportera (początkowe sceny o tym mówią). Później "komórka" w CIA, która jest jeszcze bardziej tajna niż te tajne z poprzednich części, stara się ogarnąć ten cały burdel.
Generalnie Bourne był nr 1 z agentów i po jego "dezercji" starają się wyeliminować pozostałych, aby uniknąć kolejnych błędów w sztuce (sceny z żółtą tabletką).

Moim zdaniem, bardzo słaby scenariusz w porównaniu do poprzednich części. Opiera się głównie na jednym wątku, czyli zdobyciu wirusa i ucieczce.