Zastanowiły mnie dwie sceny, których znaczenia nie rozszyfrowałam:
1. scena w Iraku gdy Aaron spotyka się z Erickiem i ten wysyła go do Jemenu i mówi mu o tym że są 'zjadaczami grzechów'. Nie widzę powiązania tej sceny z resztą akcji. Jakie ma ona znaczenie (chyba że to jakiś punkt do rozwinięcia w następnej części)
2. Aaron zasypiając przed badaniami liczy po rosyjsku.
Ciekawa jestem czy ktoś ma pomysł jak to wytłumaczyć. Czy Aaron w 'poprzednim wcieleniu' wcale nie był tym półgłówkiem za którego się uważał?
Może źle kojarzę lecz wydaje mi się, że jego uszczerbek intelektualny wynikł wskutek obrażeń wojennych, które z kolei mógł ponieść uczestnicząc w działaniach proponowanych przez Ericka. Chodzi o scenę gdzie pobandażowany udziela testu przed kamerą. A co ich dyskusji, wynikało z niej że był jeszcze świeży jakby rekrutem, nie zbrukany moralnie - więc wydaje się to spójne.
wydaje mi się że scena spotkania z Byarem w Iraku miała dać nam do zrozumienia, że do Byer jest odpowiedzialny za wciągniecie do Outcome Crossa i wynikający z tego morderczy/ nieludzki trening głównego bohatera. Możliwe, że Cross chciał walczyć za kraj ale nie w sposób bedą prostym ,,American Boy", zaś Byer chciał zrobić zabójcę doskonałego poprzez zachęcenie w Iraku Crossa do przystąpienia do Outcome tak jak to robił dr. Hitch z Bournem przed Operacją Treadsone tzn mówił ze bedą jako agenci ratować życia Amerykanów. Mam też teorie, że miało być ono ,,zapowiedzią" konfronacji Byer- Cross w kontynuacji, gdyz poza tą 1 sceną w Dziedzictwie praktycznie nie ma konfrontacji z Byerem. Co do rosyjskiego Crossa może oznaczało to, że w ramach Operacji Outcome miał być wysłany do Rosji, gdyż agenci Outcome infiltrowali państwa wrogie USA- Iran, Koreę Płn i Pakistan, więc Rosja by pasowała do tego.