Dzielny mały toster

The Brave Little Toaster
1987
7,6 10 tys. ocen
7,6 10 1 10212
6,8 5 krytyków
Dzielny mały toster
powrót do forum filmu Dzielny mały toster

To moja ukochana bajka,nie ma lepszej.Oglądałem ją setki razy kiedy miałem 6-7 lat,miałem ją nagraną na kasetę i pare razy do niej wracałem,nawet jako gimnazjalista.Potem kaseta z Tosterkiem zaginęła na jakiś czas,zapomniałem zupełnie o niej.Aż tu nagle,któregoś dnia znalazłem ją po kilku dobrych latach w kurzu,za jakąś szafą kiedy przyjechałem ze studiów do domu.Bardzo się ucieszyłem.Odżyły dziecięce czasy,beztroskie wspomnienia....Moja dziewczyna ma 7-letnią siostrzenice.Kiedy znalazłem Tosterka od razu o niej pomyślałem...Było mi przykro kiedy Julka nie wykazywała choćby najmniejszego zainteresowania tą NAJLEPSZĄ BAJKĄ NA ŚWIECIE.
Nie wiem co się teraz ogląda.Pewnie animacja w nowych filmach jest dużo lepsza i w ogóle...ale ja stawiam Tosterkowi 10/10...szczęśliwe dzieciństwo...

ocenił(a) film na 10
kocham_zuzienke

:-) dokładnie tak - NAJLEPSZA BAJKA NA ŚWIECIE. nigdy nie powstał film animowany, który mógłby konkurować z tosterkiem.

kocham_zuzienke

Ja też niezwykle ciepło wspominam tę bajkę, jako dziecko oglądałem ją dziesiatki razy. To przykre, że dzisiejsze dzieci wolą bajki w krótych jest więcej efektów specjalnych niż treści, ale cóż - myslę że głównie winę za to ponoszą producenci nowych filmów dla dzieci. Dlatego rodzice "nakarmcie" swoje dzieci czymś naprawdę mocnym i puście im Małego Tosterka ;) Sam sobie zaraz ściągnę bo dawno nie ogladałem a wszytkim fanom tostera polecam Potwory i spółka, myślę że się nie zawiedziecie

ocenił(a) film na 10
kocham_zuzienke

Hehe mam podobne przeżycia jak wy. Też, jak byłem mały, uwielbiałem tą bajkę, i teraz przymierzam się obejrzeć ją ponownie.
Zwłaszcza uwielbiałem końcowe sceny na złomowisku (szkoda mi było tych samochodów :/).

Wkurzają mnie dzisiejsze czasy, ta coraz to nowocześniejsza technika. Dzieciaki robią się rozpieszczone i coraz mniej rzeczy je zadowala...

ocenił(a) film na 8
kocham_zuzienke

Mamy aktualnie wspaniałe produkcje, takie jak Lilo & Stich, Iniemamocni, Gdzie jest nemo, Ratatuji wiele innych. Za kilkanaście lat, pewnie te małe brzdące będą to puszczać na siłę swoim maluchom :P

A tak wogólę, gościu pracujący przy Tosterku, tworzył również Toy Story :)Jak dla mnie filmy te są dość do siebie podobne.

ocenił(a) film na 8
michax56otk

Dodam jeszcze, że dziecięcy głos kocyka był niesamowity :)

michax56otk

No ja też oglądałem Tostera jak byłem mały. Ale nie pamiętam piosenki którą puszczało Radio gdzieś tak na początku filmu.

Jak by ktoś pamiętał tytuł i wykonawcę niech odpisze albo wyśle na e-mail piecia89-18@o2.pl

ocenił(a) film na 10
Wigen19

Pewnie chodzi o Little Richard's Tutti Frutti
http://pl.youtube.com/watch?v=mlkMc0ZaJmY

Świetna bajka.

ocenił(a) film na 7
PatriciusG

W dzieciństwie widziałem ten film dziesiatki razy! Az sie łezka w oku kręci przy wspomnieniu... piękna, magiczna bajka z duszą! Ma to, czego brakuje 99,9 % innych filmów animowanych - ma duszę. Do tego piękna i wzruszająca... czysta magia.
9/10, choc poważnie zastanawiam się nad 10/10. Toster i jego przyjaciele na to zasługują.

JaszczurXP

Wyrokujesz jak jakaś wyrocznia, że teraz już takich bajek się nie ogląda, a na końcu swej wypowiedzi piszesz, że nie wiesz co się teraz ogląda. Doskonale.

kocham_zuzienke

Uwielbiałam ją jak byłam mała. Pamiętam, że w tamtym czasie byłam "stałą klientką" w wypożyczalni vhs i Pani z wypożyczalni jak już nie miała nic nowego to zawsze pytała czy może chce znów obejrzeć Tosterka no i kolejny raz siedziałam zaczarowana przed tv :). Piękna baja.

ocenił(a) film na 10
19marta90_filmweb

szkoda, że takich ładnych bajek już się nie robi.. mam ją na DVD i jestem z tego dumny:)

ocenił(a) film na 10
kocham_zuzienke

film świetny, ostatnio oglądałem i zrobiło się trochę smutno, że dzieciństwo minęło ... Hehe i trochę racji w tym jest, że dzieci są za bardzo rozpieszczone w tych czasach. By the way, ja używam suszarki z 1972 roku i nie zamierzam się z nią rozstać ;)

ocenił(a) film na 9
kocham_zuzienke

Bajka też dostała ode mnie najwyższą notę. Pojawiła się w moich rekomendacjach i jak zobaczyłam tytuł prawie się popłakałam. Czy jest najpiękniejsza na świecie to nie wiem, ale na pewno należy do grona tych najlepszych. Ta bajka ma duszę, oglądałam ją jako dziecko wiele razy, i zawsze płakałam. Jak zobaczyłam tytuł od razu przypomniałam sobie wszystkich bohaterów. Och, muszę ją koniecznie zobaczyć jeszcze raz!! Szkoda, że dzieci teraz ich nie doceniają, ale trzeba przyznać, że bajki Pixara mają tę samą duszę co "Dzielny mały toster", tylko są wykonane inną techniką, i mają inny humor, ale ludzie się zmieniają, lata przemijają, to normalne.

ocenił(a) film na 10
kocham_zuzienke

Dla mnie rewelacja. Jak chodziłem do podstawówki to ryczałem jak bóbr w końcówce. Dzięki pomocy innego usera odnalazłem ten film po bardzo długich latach.

ocenił(a) film na 10
kocham_zuzienke

Disney wciąż robi wspaniałe filmy.