PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=438099}

Dziewczyna mojego kumpla

My Best Friend's Girl
2008
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 45990
5,1 8 krytyków
Dziewczyna mojego kumpla
powrót do forum filmu Dziewczyna mojego kumpla

Po pierwszych 15 minutach powiedziałem sobie .... no wreszcie ktoś zrobił fajną komedie! Jeszcze gdy zobaczyłem okładke byłem juz 100% przekonany że zabawa na tym filmie będzie przednia. Hmmm i po częśći tak było ale nie do końca. Po pierwsze przyznam że to już naprawdę wkurzające znów oglądać Jasona Biggsa jako zadręczonego lalusiowatego romantyka któremu miłość sypie piachem w oczy i po raz kolejny gra frajera ("American Pie","Frajer" i jeszcze na bank jeden film!) Ogólne wrażenia były by też lepsze gdyby nie bez wyrazista Kate Hudson która jak dla mnie nie nadaje się do komedii romantycznych i zdecydowanie psuje klimat który mógłby bez niej być utrzymany na wyższym tonie! Zaskakuje za to gra Dane Cooka który jako aktor komediowy swoim talentem i temperamentem zaskakuje chyba wszystkich i powoli staję się nową gwiazdą! Ogólne wrażenia mimo tych wszystkich pochwał pozytywne. I były by na pewno bardziej gdyby nie końcówka .... przeciągnięta jak dla mnie! Główny bohater jest świnią która bezlitośnie rani wszystkie dziewczyny na około a w kulminacyjnej scenie gdy to czego szukał (czyli miłość) nadchodzi on chce od niej uciec! Totalny absurd! Gdyby nie to wrażenia były by o wiele lepsze, a nie typowy standard kina amerykańskiego! Dlatego tylko ... 6/10

ocenił(a) film na 8
Adash

Nareszcie pierwsza, obiektywna opinia na temat tego filmu utrzymana w dobrym tonie :)
Mnie osobiście film bardzo się podobał ; )
Cóż, kwestia ról Biggsa to już jego indywidualna sprawa, wcale nie psuje to jakiejkolwiek konwencji tej produkcji ; )
Hudson, według mnie, świetnie nadaje się do takich komedii, ma w sobie to "coś", co sprawia, że jest wiarygodna w takich rolach.
Co do wątku ucieczki przed uczuciem - to chyba główny wątek tego filmu ;> - mimo tego, iż główny bohater jest etatowym dupkiem, miłość sprawia, że chce oszczędzić krzywdy swojej wybrance. Dlatego też bawią mnie te wszystkie opinie o słabym filmie, w którym jedyne co zwraca uwagę to żenada ociekająca seksem haha, ludzie - czy my na pewno mówimy o tym samym filmie? ; )
Komedia ma się charakteryzować prostym lekkim scenariuszem, co w tym przypadku idealnie się udało według mnie. To nie jest jakiś dramat psychologiczny, czy coś w tym gatunku, żeby miało być podniośle i dopracowane na ostatni guzik. Liczy się humor i przesłanie, że mimo błędów i własnych skrzywień miłość coś daje w życiu ; )
A że jest to ujęte w komiczny, aczkolwiek perwersyjny i kontrowersyjny sposób nie znaczy, że to żenada ; )

iliadka

Lekka komedia co prawda. Ale ocekająca seksem ? Ociekający seksem jest Shortbus w sensie dosłownym a ten film był tylko pełen podtekstów! Co do Hudson nie będę się kłócił bo są gusta i guściki :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Adash

Mi sie bardzo podobała ta komedia i jest moim zdaniem dobra ,chociaż na początku myślałem że to jakieś gówno amerykańskie ,ale się miło zaskoczyłem ..Polecam!

byrek55

A wdzisz mi właśnie na początku sie bardzo podobała a później już mniej :)

użytkownik usunięty
Adash

No mi właśnie też początek się podobał. Końcówka za to już nie bardzo.
6/10

ocenił(a) film na 8

Wczoraj wieczorem oglądałem. Dałbym tej komedii spokojnie 7/10 lub nawet w porywach 8/10. Kilka tekstów było naprawdę rewelacyjnych. Oczywiście można się przyczepić (jak się chce) do wielu rzeczy. Ja potraktowałem temat łatwo ,lekko i przyjemnie. Pozdrawiam;-)