Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 331 tys. ocen
7,7 10 1 330865
7,3 59 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 9

Ponad 2,5 godziny czystego arcydzieła! Po filmie Finchera spodziewałem się , że będzie to
najlepszy film jaki widziałem i taki właśnie był. Wiem - zaraz będą głosy, że mało w życiu
filmów miałem okazję zobaczyć jak to w internecie. Dla mnie rewelacyjne otwarcie filmu,
zdjęcia , muzyka Reznora, aktorstwo - Skarsgårdi, Craig, Mara.Nie było żadnego momentu
w którym film zmierzał by w złym kierunku. Myślę że film będzie klasykiem w kinie
współczesnym.

ocenił(a) film na 7
jacasss89

Nie wiem, czy gdybyś widział szwedzką wersję, nazwałbyś ten film arcydziełem.... Jest dobry, a szwedzka wersja bardzo dobra. Moim zdaniem masz małe wymagania.

nostakaa

Ma ocenionych "Mężczyzn..." na 10, tak więc chyba widział... ;)

ocenił(a) film na 9
Sebu_BGZ

Widziałem wersję amerykańska i szwedzką dla mnie są na takim samym wysokim poziomie(; każdy ma swoje gusta

ocenił(a) film na 8
nostakaa

Dowcip polega na tym, że wcześniej wszyscy krytykowali szwedzką wersję, bo spójrzmy prawdzie w oczy. Szwedka wersja była do kitu. Bardzo dużo scen z książki nie pojawiło się w filmie. I teraz jak powstała Amerykańska wersja to wszyscy pdeudofani miillenium jarają się szwedzką wersją, że jej nic nie pobije. Mam te sagę i jestem fanem książki ale w szwedzkiej wersji i amerykanskiej zniknelo pelno fragmentow ktore byly w książce. Mimo to wersja Finchera zrobiła na mnie większe wrażenie bo oddała prawidłowy klimat. Stawiam jej mocne 8.

ocenił(a) film na 9
jacasss89

zgadzam sie wersja amerkanska bardziej oddała klimat,,ja najpierw przeczytałem książkę ,szwdzi pomineli duzo waznych wydarzen ,, później juz człowiek nie czytajacy ksiazki nie widział o co chodziło.,Ogolnie szwdzka wersja była dla mnie nudna ,,chyba ze dla fanatykow szwdzkiego kina