Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 331 tys. ocen
7,7 10 1 330865
7,3 59 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem

Rezerwacja na piątek zrobiona, teraz tylko czekać na premierę. Pójdę do kina pełna nadziei, bo kocham twórczość Finchera czystą miłością, i nie śmiem zakładać rozczarowania.

ocenił(a) film na 9
Madame_Rose

Szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać, żeby wyrobić sobie opinię o tym filmie. ;)

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

U mnie też miejsca zarezerwowane czekam z nadzieją;]

Książkę przeczytałem, szwedzką wersję oceniam dość mizernie. Liczę na Finchera, jednak dobry reżyser za sterami to podstawa.

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

Piątek, 13.01.2012, 17:45. :)

Mr_MarQx

przebijam. czwartek 23:59 ;p

ANOM3N

W którym kinie?

Mr_MarQx

To jedna z tych chwil, gdy dreszczyk emocji na krótko przed seansem okaże się wprost proporcjonalny do jakości filmu. Jutro czeka nas cudowne filmowe doświadczenie, które zdarza się nie częściej niż raz na pół roku! :)

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

Mój seans staruje o 19.00. Trzeba jeszcze doliczyć reklamy, czyli około 19.20. ;)

ocenił(a) film na 7
Madame_Rose

w naszym zoo to nie wiadomo kiedy film ujrzeć będzie można. Premiery z rocznym opóźnieniem, albo wcale.
Ale dziewczyna pewnie zyski przyniesie to może uda się zobaczyć w kinie.
W TVN reklamują i wzbudzają chęci a w kinach premiery nie ma:(

ocenił(a) film na 8
bathunka

Współczuję.

ocenił(a) film na 7
Madame_Rose

Ja idę w przyszłym tygodniu. Nie widziałam szwedzkiej wersji,ale szerze powiedziawszy jakoś nie ciągnie mnie do jej obejrzenia. Natomiast amerykańska wersja strasznie mnie ciekawi, zwłaszcza w kwestii Lisbeth.

ocenił(a) film na 9
Madame_Rose

Już jutro o 18:30.
Nie mogę sie doczekać kreacji Rooney Mary, po Tanner Hall, Dare i Winning Season rola Lisbeth będzie jej całkowitym przeciwieństwem. :)

Madame_Rose

Prawdopodobnie jutro przed południem po raz pierwszy, a potem powtórka w środę. :) Mam zagwozdkę z jutrem, do wyboru cyfrowa wersja w multipleksie o 10 rano, a poza nią bodaj zwykła o 11, tyle że w kinie na uboczu. Szanse na trafienie na zachowujący się niczym w stajni plebs jakieś tam są, ale mam nadzieję, że obejdzie się bez rękoczynów. Chyba już pójdę na 10...

ocenił(a) film na 8
Galadh

Tego się obawiam najbardziej. Gdybym rano nie musiała iść do pracy, na pewno pojechałabym na pierwszy seans. Na pokazie o 19 mam gwarantowaną prawie pełną salę, a zatem również cały pakiet nieprzyjemności związanych z niekoniecznie przyzwoitym zachowaniem. Pozostaje mieć nieuzasadnioną nadzieję, że akurat mi się poszczęści, i pozostali widzowie nie zafundują mi piekła w czasie tego oczekiwanego od miesięcy seansu.

ocenił(a) film na 9
Madame_Rose

Znam ten ból. Ostatnio miałem okazję oglądać film, obok mnie gościu wpieprzał tacosy, a dwa rzędy dalej ktos na głos komentował wszystko. Najlepszy seans to niedziela 10, albo właśnie w tygodniu przed południem.

ocenił(a) film na 7
Madame_Rose

Ja bylam mocno zdziwiona, ze na sali bylo tak malo ludzi (tu, gdzie mieszkam, premiera byla 26 grudnia, do kina poszlam dwa dni pozniej). Mysle, ze wypuszczenie tego filmu w okresie swiatecznym bylo ryzykowne, wiekszosc ludzi woli wtedy obejrzec cos odmozdzajacego i familijnego. Byc moze wlasnie dlatego poczatkowe wyniki z box office nie byly powalajace...

tordis

Cześć Noomi. Znasz język polski?

ocenił(a) film na 7
Kalle_Wasp

A jak! Nawet trylogie Larssona po polsku przeczytalam. Tak mi sie spodobalo, ze chyba wezme sie za nastepna, Sienkiewicza ;)

ocenił(a) film na 8
tordis

Patrząc na zdjęcie ty powinnaś grać Lisbeth!! ahhhh Chcesz ze mną chodzić?

ocenił(a) film na 7
Hilarious

No nie wiem, mam przeciez problemy z relacjami interpersonalnymi... Chyba, ze jestes dziennikarzem. Do dziennikarzy mam slabosc ;)

ocenił(a) film na 8
tordis

Jestem kuratorem sądowym;*

... ale mogę się przekwalifikować, a masz motor?

ocenił(a) film na 7
Hilarious

Nie, ale mam rower, czy to wystarczy? ;)

ocenił(a) film na 8
tordis

Też mam rower! A w jakim mieście pedałujesz?

ocenił(a) film na 7
Hilarious

Kiedys w Gdansku, aktualnie w Londynie.

ocenił(a) film na 8
tordis

Eh wszystkie niedoszłe kobiety mojego życia emigrują:D

Hilarious

*Subtelnie poklepuje po ramieniu*

ocenił(a) film na 8
Galadh

O! A teraz dziewczyna w skórzane ( chyba ) kurtce - to forum jest cudowne;]

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

Polecam przed pójściem na premierę obejrzeć sobie, http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni%2C+kt%C3%B3rzy +nienawidz%C4%85+kobiet-2009-465857 . Nie wspominam już o przeczytaniu książki która jest według mnie świetna.

cartneylove

Co najwyżej przeczytać książkę bo szwedzka wersja jest słabym odniesieniem.

neo_angin

Dlatego przeczytać książkę. Nie uważam, że jest słaba - jest poprostu inna ale to kwestia gustu :)

alchemik_4

Tylko pierwsza część jest świetna rzeczywiście.

neo_angin

I jak tam, kiedy się wybierasz? :) Zaraz naskrobię opinię, a potem wrzucę recenzję.

Galadh

Dzisiaj na 19 idę.