Czy Fincher zrobił ekranizację tylko pierwszego tomu trylogii, czy też wszystkich i zamierza puszczać je co roku (tak jak było z Władcą Pierścieni)? Jeżeli zrobił tylko pierwszą część, to czy są jakiekolwiek plany co do drugiej i trzeciej?
Ja słyszałam że mają zrobić cała trylogię,ale niestety nie wiem czy to jest prawda.
Maja, Zaillian juz pracuje nad scenariuszem, Mara i Craig na pewno zagraja, ale Fincher na razie nie potwierdzil, czy to on stanie za kamera.
Ale wszystko na to wskazuje, że tak. Zresztą pierwsze wypowiedzi reżysera po premierze filmu to sugerują.
Czytałem że Fincher ma kręcic dwie pozostałe części - od razu 2 i 3 część (nie czekając jakby na to jak przyjmie sie 2 część). Z drugiej strony widzę że w najbliższych planach tego nie ma bo planuje juz kilka innych filmów - pewnie dużo zależy od sukcesu tej części.
Wątpię, żeby je kręcił, zwłaszcza, że "Dziewczyna" okazała się dla niego krokiem wstecz po "TSN", o czym naocznie sie przekonałem.
Najpierw obejrzyj. Ja też wczoraj wieczorem byłem pewien, że będzie Fincherowski klasyk, a jest 7/10.
Ekranizacje powieści w 99% przypadków blado wyglądają na tle pierwowzoru książkowego.
Nie, nie. Żadne tam gusta, tylko o poziom poszczególnych elementów się rozchodzi. A poza postaciami i klimatem, Larsson nie ma już nic.