PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565637}

Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 330 tys. ocen
7,7 10 1 330081
7,2 69 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem

Czy Fincher zrobił ekranizację tylko pierwszego tomu trylogii, czy też wszystkich i zamierza puszczać je co roku (tak jak było z Władcą Pierścieni)? Jeżeli zrobił tylko pierwszą część, to czy są jakiekolwiek plany co do drugiej i trzeciej?

ocenił(a) film na 7
Mroovkoyad

Ja słyszałam że mają zrobić cała trylogię,ale niestety nie wiem czy to jest prawda.

ocenił(a) film na 7
Tortuga033

Maja, Zaillian juz pracuje nad scenariuszem, Mara i Craig na pewno zagraja, ale Fincher na razie nie potwierdzil, czy to on stanie za kamera.

tordis

Ale wszystko na to wskazuje, że tak. Zresztą pierwsze wypowiedzi reżysera po premierze filmu to sugerują.

ocenił(a) film na 7
Tjall_Zapalczywy

Dobrze by bylo - jakos nie wyobrazam sobie nikogo innego za kamera.

Mroovkoyad

Czytałem że Fincher ma kręcic dwie pozostałe części - od razu 2 i 3 część (nie czekając jakby na to jak przyjmie sie 2 część). Z drugiej strony widzę że w najbliższych planach tego nie ma bo planuje juz kilka innych filmów - pewnie dużo zależy od sukcesu tej części.

użytkownik usunięty
boromeusz

Wątpię, żeby je kręcił, zwłaszcza, że "Dziewczyna" okazała się dla niego krokiem wstecz po "TSN", o czym naocznie sie przekonałem.

Cóż - pozostaje cierpliwie poczekać i sie przekonać kto się za to weźmie.

ocenił(a) film na 9
boromeusz

krok wstecz po TSN? chyba kpisz...

użytkownik usunięty
ryba84

Najpierw obejrzyj. Ja też wczoraj wieczorem byłem pewien, że będzie Fincherowski klasyk, a jest 7/10.

ocenił(a) film na 7

Ekranizacje powieści w 99% przypadków blado wyglądają na tle pierwowzoru książkowego.

użytkownik usunięty
Mroovkoyad

Tyle że książka sama w sobie jest dość miałka.

ocenił(a) film na 7

De gustibus non est disputandum.

użytkownik usunięty
Mroovkoyad

Nie, nie. Żadne tam gusta, tylko o poziom poszczególnych elementów się rozchodzi. A poza postaciami i klimatem, Larsson nie ma już nic.

ocenił(a) film na 5
Mroovkoyad

owszem dispuntandum. nie mniej, uważam, że szwedzki film (ten serial, co w GW dają) jest lepszy. Książki miałką bym nie nazwał i uważam, że rządzi! pzdr