Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 331 tys. ocen
7,7 10 1 330853
7,3 59 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem

Nie rozumiem

użytkownik usunięty

Naprawdę nie rozumiem po co powstał ten remake. To tak jakby amerykanie próbowali
zremakować każdy film. który nie powstał w ich narodowym języku. To tak jakby Polacy próbowali
zrobić polskiego Batmana czy Władcę pierścieni bo nie lubią lektora, nie nadążają za napisami a
języka nie znają żenada!

To nie jest remake. Amerykanie zrobili swoją adaptację książki a nie wzorowali się na szwedzkim filmie. I wyszło im to lepiej.

użytkownik usunięty
White_Carnation

Pozwolisz, że się z tobą nie zgodzę. Możesz uznać mnie za dziwnego człowieka, ale surowy i zimny klimat w Szweckiej adaptacji cholernie mi się podoba. Na dodatek masz tam świetną grę aktorską i Swojego rodzaju pomost, który pozostawia film, ponieważ jeśli przeczytasz książki to wiele rzeczy w filmie stanie się dla ciebie prostsze. W amerykańskiej adaptacji tego nie zauważyłem.

ocenił(a) film na 8

a ja zauważyłem.

ocenił(a) film na 6
aronn

lolicznik: popieram Cie. film sie nie umywa do szwedzkiej wersji

ocenił(a) film na 8
AnimamDebet

nie dramatyzujmy,przeciez między tymi filmami nie ma wielkiej różnicy,ja nie wiem skąd tyle rabanu,nawet amerykańska bardziej wizualnie jest dopracowana,tak samo gra dwójki aktorów i w jednej i w drugiej wersji jest przyzwoita a odnosnie jeszcze tej amerykańskie to nie robił jakiś pierwszy lepszy reżyserzyna.Jak dla mnie bardzo udany to był lifting.

ocenił(a) film na 8

zgadzam się w zupełności :)

ocenił(a) film na 8
White_Carnation

moim zdaniem szwedzi zrobili to lepiej

ozon255

A moim zdaniem wypadli słabo w porównaniu z filmem Finchera. Bardzo słabo.

użytkownik usunięty
ozon255

Szwedzi wypadli dużo lepiej w ekranizacji tej serii.