Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 331 tys. ocen
7,7 10 1 330865
7,3 59 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem
ocenił(a) film na 9
Galadh

A tu reszta zdjęć z sesji:

http://justjared.buzznet.com/2011/01/12/rooney-mara-w-magazine-february-2011/

ocenił(a) film na 8
Galadh

Fantastyczne, mimo że wypucowane. Aż musiałem na awatar wstawić.:)

ocenił(a) film na 9
Mr_MarQx

Osz Ty, tym samym popsułeś pomysł na mojego kolejnego ava ;)

ocenił(a) film na 8
VisitorQ

Kto pierwszy, ten lepszy:)

A nie wiecie może, kiedy pojawi się zwiastun?

ocenił(a) film na 9
Mr_MarQx

Co zrobić. Za to sobie jedną fotkę ustawiłem jako tapetkę na kompie.

Co do zwiastuna to obstawiałbym gdzieś tak może maj-czerwiec? Premiera ma być w grudniu czyli wcześniej niż jakieś pół roku pewnie nie będzie trailera.

ocenił(a) film na 6
Galadh

Wygląda jak małą dziewczynka bawiąca się w przebieranki. Zobaczymy jak wypadnie w filmie. Oryginał będzie ciężki do przebicia!

PS. Ponoć zmienili wiele rzeczy z książki łącznie z ZAKOŃCZENIEM!!

ocenił(a) film na 8
Galadh

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=73241

więcej fotek:)

ocenił(a) film na 9
Mr_MarQx

Dzięki.

ocenił(a) film na 4
VisitorQ

Salander jest tylko jedna!

ocenił(a) film na 8
maciekm2

Może będzie druga. Musimy czekać do stycznia:P

Osobiście też wątpię, by Mara przebiła Rapace, ale i tak liczę na lepszy film.

Mr_MarQx

Uuu nie podoba mi się ta amerykańska Salander, na zdjęciach wygląda nieco sztucznie, a może to tylko taka dziwna poza...poza tym ma śmieszną grzywkę i taki jakiś bojaźliwy wzrok, a przecież Lisbeth niczego się nie boi....tej aktorce ciężko będzie dorównać Noomi Rapace.

ocenił(a) film na 7
Miyahira

wtf, czemu ta laska nie ma brwi? ;/ taki mrok od niej bije, że pochlastać się normalnie. Noomi była fantastycznie dobrana do roli, choć oczywiście wyglądała na więcej niż 24-27lat.

ocenił(a) film na 8
Galadh

http://www.movieweb.com/news/the-girl-with-the-dragon-tattoo-london-set-photos-w ith-hooded-rooney-mara

Zdjęcia Mary i Craiga z planu w Londynie!
Mara wygląda paskudnie, czyli świetnie! :D

ocenił(a) film na 9
Mr_MarQx

@ivy_9, książkowa Lisbeth była rudowłosą dziewczyną przefarbowaną na wronę, więc dla mnie jasne brwi są logiczne. Pomimo, że Naoomi Rapace zagrała świetnie to zwenętrznie nie była wg mnie tak strasznie do Saladner podobna - w 1 tomie Lisbeth miała 24 lata, miała 150 cm wzrostu czy coś koło tego i byla chudziutka. Tymczasem Naoomi ma koło 30 lat i jest moim zdaniem za kobieca i za ładna na Salander. Mara wygląda dokładnie tak jak sobie Lisbeth wyobrażałam i jeśli zagra tak dobrze jak Rapace to jej Salander bedzie lepsza.

ocenił(a) film na 10
Galadh

Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=8kOFGI0p6SM

ocenił(a) film na 8
malnutrition

Dzisiaj w nocy nie będę spał.......nie ma słów, żeby opisać to, co teraz czuję. Czekam tylko na zajebistą jakość.

ocenił(a) film na 8
Mr_MarQx

Wygląda na to , że będzie bardzo wierny oryginałowi. I bardzo dobrze!

ALIEN_K

Przedstawiciel wytwórni powiedział w zeszłym roku, że "nie będzie kompromisów ani łagodzenia i dlatego właśnie najęli Finchera."

Względem "oryginału", to twórcy filmu utwierdzają w przekonaniu, że nie jest to remake, a druga adaptacja. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że Fincher nawet nie interesował się tym, co tam upichcili Szwedzi.

ocenił(a) film na 8
Galadh

tylko Noomi Rapace jako Salander bo Salander jest tylko jedna!!!!Rooney Mara jako Lisbeth wypada bardzo ato bardzo słabo blado wręcz.....

ocenił(a) film na 8
emm79

Widziałeś już film?

ocenił(a) film na 9
emm79

Rooney Mara wygląda super. mam nadzieję że nie będzie miała włosów pod pachami jak Noomi ;))))

użytkownik usunięty
emm79

a ja się zgadzam. Wg mnie Noomi stworzyła idealną kreację Salander i Rooney Mara wygląda przy niej... no cóż, słabiutko:/

ocenił(a) film na 8

Ile Rooney Mary widać w zwiastunie? Czy może oceniać tylko po stylizowanych zdjęciach do jakichś magazynów? A może widziałeś już film?