Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 331 tys. ocen
7,7 10 1 330853
7,3 59 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem

Film gorszy niż szwedzki odpowiednik.choć najgorszy nie jest.Salander przesadzona,zbyt demoniczna w stosunku do szwedzkiej. Naciągane to jej hakerstwo,wynika z tego,że ona może wszystko,zawsze i wszędzie.I czy musiala być w tym filmie taka brzydka ? Przecież z tego co widze,brzydka nie jest.W tej wersji,niektóre rzeczy tak jakby za szybko się działy.

Carlito78

Wersja szwedzka nie umywa się do filmu Finchera, jest O NIEBO słabsza. Pod każdym względem: obsady, klimatu, gry aktorskiej i wierności fabule Larssona.

Carlito78

Własnie obejrzałem jej zdjęcia na google i jestem zdumiony jak z takiej pieknej laski zrobili takiego potwora w filmie,chociaż w końcówce jest juz całkiem odmieniona. Ale na poczatku myslalem,że bede wymiotować.Ostatnio taki brzydki był Javier Bardem w "Skyfall"

Carlito78

Noomi niby ładniejsza? No to ja napiszę, że szwedzki Blomqvist był szpetny jak noc, totalnie nieudany i co to zmienia? Liczy się aktorstwo, oddanie fabuły, klimat a tu film Finchera pod każdym względem bije szwedzką wersję na głowę.

Kamilla_mak

Są rożne gusta.Taki jest Twój wybór. Komentarze są róźne. I tak,Noomi była ładniejsza. Nic to nie zmienia,tylko chodzi o to,że Marę zbytnio oszpecili.

ocenił(a) film na 9
Carlito78

Mi bardziej przypadła do gustu wersja Finchera, jest moim zdaniem lepiej zagrana aktorsko. Craig lepiej wygląda, podobnie Rooney oraz inni Plummer. Wersja szwedzka jest moim zdanie uboga. Nie wiem jak mam to wytłumaczyć, może budżetem na film. Obie wersje mają swoich zwolenników i tak już pozostanie.

ocenił(a) film na 7
Carlito78

Film jest na podstawie książki. Niektóre wasze krytkyi należałoby przekierować poziom wyżej...