Właśnie jestem po seansie i film mi się bardzo podobał. Mam nadzieje ze studio da Fincherowi i także on sam będzie chciał nam pokazać ta swoja pierwotna wersje filmu która trwa 3 godziny i z niecierpliwością czekam na info :) Jeżeli ktoś coś będzie wiedział na ten temat mógłby sie podzielić ta wiadomością za jakiś czas.
Jeżeli będzie wypuszczona, to pewnie na DVD. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo sama jestem ciekawa:)
też liczę na director's cut na blu-rayu :D czekamy do 19 marca, wtedy premiera na dvd i bd
O, a nawet nie wiedziałam że tak szybko (jak się miało premierę trzy tygodnie później niż USA to i szybko;)) będą wydane. Ja liczę mimo wszystko na DVD, nie dorobiłam się jeszcze niebieskiego (najwyższa pora chyba...)
też nie mam jeszcze żadnego bd w kolekcji, ale mam już odtwarzacz w laptopie (thank you Sony) więc kto wie, może Dziewczyna to będzie mój pierwszy niebieski dysk :)
Fincher w wywiadzie powiedzial, ze nie bedzie wersji rozszerzonej: http://collider.com/david-fincher-girl-with-the-dragon-tattoo-interview/133678/
Będzie, będzie. Fincher nie wyrzuci swojej wizji filmu do kosza. Będzie chciał ją pokazać.
No niestety widać po wywiadzie że nie pali się żeby pokazać pełną nie ucięta wersje filmu za bardzo może mieć racji jeżeli usunięte sceny są słabe to może warto je było usunąć ale żeby było ich aż prawie 30 minut to nie bardzo mi się chce w ten jego wywiad do końca wierzyć, zresztą con może teraz powiedzieć, przecież traka wersja a nie inna jest w kinach i nie może powiedzieć ze jest okrojone i nie warto jej oglądać.Każdy dobrze wie że jednak dyskusja ze studiem była i to studio nakazało ją ukrócić to po pierwsze, a po drugie do premiery jest jeszcze dużo czasu i wszystko może się zmienić a nie wierze żeby, studio wydające ten film już na płyty zrezygnowało z wersji DC chociażby z powodów finansowych. I liczę na to żę jednak wyjdzie wersja rozszerzona i tyle ;p
W sumie też jestem trochę ciekawa co zostało wycięte, ale uważam, że ten film nie wymagał żadnych dodatkowych scen i trwał tyle, ile powinien. Jest bardzo spójny, dobrze zmontowany, bez problemu da się w nim połapać, a i się nie dłuży.