film ma premierę w połowie stycznia, a już doczekał się oceny?
Były już pokazy w Austin, Chicago, Los Angeles, Nowym Jorku, San Francisco, Toronto, Londynie i Sztokholmie. Można mieć głupią nadzieję, że głosy pojawiły się stamtąd albo je po prostu ignorować bo co z tym zrobisz? ;]
A premiera jest w środę, światowa.
eh jakoś nie wierzę że te oceny pochodzą od osób z zagranicy od tamtejszej polonii, ani jednej opinii słownej nie ma nt. obejrzanego seansu czy się komuś spodobał czy też nie, wrażenia itd.... ktoś się bawi albo specjalnie zaniża ocenę filmowi, np. niektórzy (w tym ja) zanim wybiorą się do kina zerkają na stronę filmwebu w oceny czy warto wydać ok. 15 zł czy nie, a teraz po ocenie 6,5 pewnie ktoś uzna że średnio warto, i pójdzie na coś innego, tak bym to uznał ja np., miałem na myśli oczywiście premierę polską, bo w światową to jakoś wątpię aby tu obcokrajowcy zaglądali i oceny wystawiali, w ogóle gdzieś przeczytałem że polscy producenci rejestrują sobie konta na filmwebie i w momencie premiery własnego filmu zawyżają oceny aby ciemny lud kupił ich film, sprytne sprytne
jeśli chodzi o sugerowanie się oceną na fw, to ja zawsze sprawdzam ją jeszcze na imdb, tam przeważnie jest wyższa. przykład 'moneyball' filmweb 7,3, imdb=8,1. jest różnica no nie...
Wątpię, żeby na fw były osoby, które to widziały, a najwyżej w znikomej ilości. Powiem wam, kto wystawia filmowi słabe oceny:
-osoby, które chcą zamanifestować swoją niechęć do remake'ów
-osoby chcące zamanifestować swój oryginalny, skandynawski gust filmowy
-osoby, które nie lubią Finchera
-trolle
Natomiast wysokie oceny wystawiają jak zwykle fani Finchera, wielcy entuzjaści oraz osoby nabijające głosy.
Natomiast, jeśli ktoś wystawił ocenę, ponieważ widział film, to nie mam żadnych zarzutów.
Film można ściągnąć, niektórzy nie czekają na lektora czy napisy bo ich nie potrzebują ;) Ja ze swoją znajomością angielskiego jednak poczekam :D
z jakiej strony można ten film ściągnąć? nie zauważyłem go nigdzie, prędzej jakiś fake jak to ostatnimi czasy modne bywa
Właśnie też szukam, mam nadzieję złapać czapi'ego na pw, może wie więcej od nas.