Dziewczyna z tatuażem

The Girl with the Dragon Tattoo
2011
7,7 331 tys. ocen
7,7 10 1 330853
7,3 59 krytyków
Dziewczyna z tatuażem
powrót do forum filmu Dziewczyna z tatuażem

to kino mocne, wyraziste i zrobione z dużą odwagą. Widz, oprócz tajemnicy, której rozwiązanie śledzi raczony jest także dobrą muzyką i niebanalnym obrazem.

mocca84

Oooo, bardzo dobra myśl. Zgadzam się i powiem jeszcze ze film można oglądać dzisiątki razy i nigdy siuę nie nudzi.

ocenił(a) film na 7
rosaria

I mimo, iż długo trwa to oglądający się nie męczy. Ciągle trzyma w napięciu. Zapraszam do przeczytania i komentowania mojej recenzji "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" na moim blogu - maniacalreader :)

mocca84

Może zgodziłabym się z powyższą tezą, gdybym obejrzała właśnie tę wersję jako pierwszą. Niestety, film obejrzałam w kinie na siłę - no, może trochę przesadzam, Lisbeth i w tym wydaniu była interesującą postacią, - sama akcja jednak była już mi znana aż do porzygu z wersji szwedzkiej, którą to z kolei obejrzałam chyba z milion razy i myślałam, że nigdy mi się nie znudzi - ciekawa w sumie jestem jakie wrażenie zrobiliby na mnie Amerykanie gdybym to ich film dorwała jako pierwszy... ale na to pytanie odpowiem sobie sama za 80 lat, kiedy dopadnie mnie jakiś Alzheimer.

mocca84

Popieram w 100%. Znakomita ekranizacja książki, oby pojawiły się dwie koleje części równie świetne, bo Szwedzi mnie rozczarowali.