PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661633}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 13884
6,6 12 krytyków
Dziewczynka w trampkach
powrót do forum filmu Dziewczynka w trampkach

Polecam! Wspaniała rola dziewczynki - Waad Mohammed, do tego ciekawie pokazana sytuacja kobiet w Arabii Saudyjskiej. Kiedy połączymy to z faktem, iż film wyreżyserowała kobieta, a w Arabii Saudyjskiej kobiety nie mogą nawet prowadzić samochodu czy jeździć na rowerze i nie ma tam bodaj jednego kina - chapeau bas! Film ma trafić do kin w Polsce w tym roku.

bbeti

gdzie można zobaczyć ten film obecnie?

redcorals

Z tego, co wiem, to od czerwca w kinach. Ja go widziałam w ramach festiwalu Filmy Świata :)

bbeti

czytam kilka blogów o AS

ocenił(a) film na 8
giovanni50

We Wrocławiu Kino Nowe Horyzonty.

redcorals

W Kinie Muranów cały czas leci :)

ocenił(a) film na 9
redcorals

bylem wczoraj... rewelacja - w tym tygodniu grają go w kinie Charlie w Łodzi - kto nie był niech idzie, napewno nie będzie to zmarnowany czas ani pieniądze!

werner_holt

idę w tym tygodniu na ten film do Charliego właśnie. Mam nadzieję że będzie tak dobry jak mówią. Dzięki! :)

redcorals

ja kupiłam go dziś w wersji książkowej w Empiku. I obejrzałam od razu. Bardzo mi się podoba. Inny klimat, inne zwyczaje, codzienność przepełnia magia wypływająca z prostoty i subtelności bohaterki:) Świetny;) Urzeka włąsnie tą magią ukrytą może w klimacie a może w dziewczynce która jest, dla mnie, niezywkła. :) 10/10 :D

ocenił(a) film na 9
bbeti

Tez bardzo spodobal mi sie film, polecam wszystkim!

ocenił(a) film na 8
Paulinka1128

Znalazlam ten film online w dobrej jakosci po wlosku, dubbingowany. Gdyby ktos byl zainteresowany to tutaj http://www.piratestreaming.com/film/la-bicicletta-verde.html

Cornelia_5

szkoda, że po włosku :c

ocenił(a) film na 7
bbeti

Co do faktu, że w Arabii kobiety nie mogą nawet prowadzić samochodu; to nie ma zdziwienia w związku z osoba reżyserki. Zamieszkuje w Bahrajnie, jest żoną amerykańskiego dyplomaty. Film produkowała agencja należąca do księcia, którego żoną jest obrończyni praw kobiet. To nie jest przeciętna arabska reżyserka.

ocenił(a) film na 8
Treh

Ludzie jak z kosmosu, świat , jak z kosmosu, a film wcale nie SF. Współczuć tylko można tym ludziom. Nie tylko kobietom, mężczyznom też.