PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648}

Dziwne dni

Strange Days
1995
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12067
7,5 23 krytyków
Dziwne dni
powrót do forum filmu Dziwne dni

wrażenie...

ocenił(a) film na 10

wrażenie jakie ten film na mnie wywarł jest ogromne...nie znaczy to of kors, że brutalność od dziś jest moją domeną, ale że cholera....rozmyślam o tym filmie i to często....widziałam go 3 razy....w końcu mam go w swojej domowej filmotece i jestem z tego powodu niesamowice szczęśliwa...mojej radości nie umniejsza nawet fakt, że film z francuskim dubbingiem...ale nic to;)...obsada rewelacyjna...angela i ralph przede wszystkim....ścieżka dzwiękowa i ta niesamowita piosenka juliette "hardly wait"...mmm....;) a scena finałowa?;) aż odezwały się we mnie jakieś romantyczne zapędy;p film jest świetnym przykładem, że bez efektów specjalnych może powstać równie efektowne widowisko...liczy się fabuła....zarzucano temu filmowi, że jest zbyt brutalny- po prostu film dla ludzi o mocnych nerwach. przyzam, że były takie momenty, w których podskakiwałam na siedzeniu...z przejęcia, rzecz jasna;) w każdym razie...reasumując...film rewelacyjny...jeden z moich ulubionych...i to nie ze względu na ralpha, który jest moim ulubionym tworem aktorskiego świata, ale ze względu na całokształt...ten klimat, atmosfera, muzyka, gra aktorska, reżyseria...hmmm....więcej takich proszę;)