Echa przeszłości

Lovely Molly
2011
5,1 1,3 tys. ocen
5,1 10 1 1262
5,8 5 krytyków
Echa przeszłości
powrót do forum filmu Echa przeszłości

nie lubie filmow gdzie nie wyjasnia sie o co chodzi... i nawet domyslic sie nie idzie;) spodziewalam sie ze bedzie straszniejszy... a ona chodzi po ciemku i nic strasznego sie nie wydarzylo no to porazka... mogli nakrecic to lepiej

-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- --------spoiler ------------------------------------------
1. nie rozumiem o co chodzi z tymi konmi ... bezsensu to zrobili;/
2.nie mowia czemu siostra zabila tego ojca
3. watek z tym mezem tez strasznie lipny.. jak mozna zdradzac zone z sasiadka?? przeciez wiadomo ze to sie wyda;D
4. dlaczego zabila ksiedza?:)
5.na koniec z siostra tez nie wiadomo o co chodzi:)

aolka

Przepraszam, że wypowiem się trochę nie na temat, ale pkt 3., (ten o romansie z sąsiadką) przypomniał mi popularną kiedyś legendę miejską. Pewien człowiek miał kochankę na tym samym osiedlu, na którym mieszkał. Miał zwyczaj mówić żonie, że jedzie w delegację, a tak naprawdę ten czas spędzał z kochanką. No i właśnie będąc u kochanki wyszedł wyrzucić śmieci, nawet nie zmienił butów, wyszedł w kapciach. Były to czasy kiedy nie używano jeszcze worków na śmieci. Jak się można domyślić zagapił się i zamiast do kochanki wrócił do żony. Możecie sobie wyobrazić aferę jaka wybuchła: facet powinien być kilkaset kilometrów od domu a tu zjawia się jak gdyby nigdy nic, nie tylko w kapciach, ale także z cudzym wiaderkiem na śmieci. Podobno rozwód był nieprzyjemny.

Więc, rzeczywiście masz rację, to się musiało wydać:)

Karn_Evil_9

To na ciele pastora to raczej ugryzienia były.

ocenił(a) film na 4
aolka

1. Ojciec hodował konie - to jest na zdjęciach.
2. Bo gwałcił swoją młodszą córkę i pewnie lał ją i ich matkę (policjant mówi, że często u nich bywał)
3. No to rzeczywiście durne było... ale może potrzebny był jakiś impuls do tego, żeby zabiła dziewczynkę?
4. Hm... Bardziej mnie zastanawia od czego te wypalone kółka.
5. Oj o to, że ten dom jest nawiedzony nie tylko przez ducha ojca, ale też przez Molly (chyba umarła w tej ostatniej scenie jak wychodzi nago w nocy i spotyka ducha ojca). Ten album to pułapka na siostrę. Ogląda go, a potem idzie w stronę szafy (takiej amerykańskiej z drzwiami na klamkę ;-)), w której chowała się jej siostra jak były małe.

Ja nie kminię o co chodziło z jeleniem i z tym znaczkiem/herbem/czymś pod deskami w komórce. I też nie wiem, o co chodzi z pastorem.

ocenił(a) film na 6
RadioCairo

4. Hm... Bardziej mnie zastanawia od czego te wypalone kółka.
to są ślady po ugryzieniach

z tym pastorem to może chodzić o to, że znała jego mroczną przeszłość (może jakąś tajemnicę) i chciała się za to zemścić. jak jest u niej pierwszy raz, to się o to wypytuje (kiedy ostatnio wracał do domu na*ebany itp.) i być może zna jego grzechy, i chce go za nie ukarać? może trochę naciągane, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
a tak ogólnie, to słaby horror jak na Eduarda Sáncheza

ocenił(a) film na 4
kryslav

Krwiożercza bestia! ;-) Dzięki!

ocenił(a) film na 7
RadioCairo

4. Moim zdaniem nie zabiła go za jakieś jego grzechy , tylko była opętana i pod wpływem tego go zabiła

ocenił(a) film na 7
kryslav

Często kobieta zdradzana odpłaca się tym samym. Co nigdy na dobre tej kobiecie nie wychodzi. Widziała męża jak ją zdradza, a widziała jak na nią patrzy PASTOR nie ksiądz, więc go wykorzystała do zemsty. Lubiła gryź, więc go też pogryzła, a że mu się nie spodobało, to się zaczął bronić, wiec go zabiła. :-) Ostatnie zdanie (dlatego tyle przecinków) to moja interpretacja.
Zabiła go, a że nie mogło to wyjść na jaw, wiec się nie odegrała na mężu. Więc trzeba było na kochance... A demoniczna postać była (gwałt w pracy na kasecie nagrany), więc nie było to przez narkotyki. Tak ja uważam...

użytkownik usunięty
aolka

Tak patrzę , że film trwa niecałe półtorej godziny ja obejrzałem godzine i pięć minut i nie było jakiejkolwioek akcji o której piszecie. W dupie mam taki film gdzie akcja trwa 20 kilka minut i to pod sam koniec filmu

troll

użytkownik usunięty
Cililing

IDIOTA

troll

Cililing

Widzisz trolle na jawie? Masz jeszcze szansę - idź się leczyć. Hej.

użytkownik usunięty
Cililing

IDIOTA

troll

Cililing

Cilililing to od cwela?

Cililing

ocenił(a) film na 6
aolka

ja myślę, że film jest dość dobry, ale zastanawiałam się od połowy dlaczego siostra zostawiła główną bohaterkę bez opieki?
Tim, mówi, że trzeba zawiadomić policję, siostra, że się nią zajmie p

ocenił(a) film na 3
katatonia83

wydaje mi sie, ze to dlatego, ze powiedziala, ze wypruje jej synowi flaki ;)