PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=444400}
6,6 34 tys. ocen
6,6 10 1 33869
6,7 19 krytyków
Eden Lake
powrót do forum filmu Eden Lake

BEZAPELACYJNIE ARCYDZIEŁO!!! Film dla widzów o mocnych nerwach, PORUSZAJĄCY, nie ze względu na krew i jakieś latające części ciała, ale na REALIZM. Dobitnie pokazane co się dzieję z młodzieżą na świecie. Jak jeden gówniarz potrafi pociągnąć innych do robienia "czegoś" by istnieć w grupie. Wiele razy czytałem komentarze o filmach na filmwebie, że gniot itp i zrażało mnie to do wielu dobrych filmów. Ten film to najlepszy Thriller jaki w życiu widziałem. Bezapelacyjnie daje mu 10 i każdy mądry człowiek go obejrzy. Po za "uprowadzoną" jest to drugi film w tym roku, na który poszedł bym do kina i wydał pieniądze. Jestem bardzo wymagającym widzem, więc polecam ten film ludziom, którzy potrafią na coś spojrzeć głębiej a nie tylko pochopnie czekając na jakieś wybuchy czy pościgi. Od dzisiaj polecę go każdemu znajomemu, takiemu, który wiem że ten film zrozumie. Żaden nowy Batman ani nic innego nie wywarło na mnie takiego wrażenia. BEZAPELACYJNIE ARCYDZIEŁO!!! Polecam i nie radzę wzorować się opiniami innych, chyba, że należysz do tej debilnej części społeczności to odradzam. Miałem do wyboru rewelacyjny i arcydzieło, był by rewelacyjny gdyby nie realizm i odczucie tej prawdziwości filmu jeśli chodzi o czasy obecne, dzięki czemu jest punkt wyżej. Wywarł na mnie ogromne wrażenie i poczucie bólu. Obejrzyjcie, a nie pożałujecie! Jeśli jesteście takimi ludźmi, podobnymi do mnie, którym ten film polecam!

ocenił(a) film na 8
Tommy_Red

Czyli admini jednak nie śpią;)

Over.

ocenił(a) film na 8
michaluniu

nie zauważyłem żeby ktoś cIE obraził i używał pierwszy wulgaryzów wobec twojej osoby... no ale nie chce mi sie kłócić ide spać bo jutro trzeba do pracy wstać...
pozdrawiam wszystkich górników ;] :)

ocenił(a) film na 10
michaluniu

Jestem w szoku po oglądnięciu tego filmu. Bardzo mi się podobał. Faktycznie realizm aż dobija oglądającego. Ciarki mi przechodziły przy niektórych scenach. Daje 10/10

ocenił(a) film na 9
tomdot

Zgadzam się, film wywarł na mnie oblbrzymie wrażenie. Eden Lake jest rewelacyjny i polecam go każdemu, trzyma w napięciu do ostaniej minuty. Co do realizmu to fakt patoligi nigdzie nie brakuje, szczególnie jesli chodzi o młodych ludzi. "Gang" bo tak można nazwać te dzieciaki, robiły wszystko i podporządkowywały się ich przywódcy, który doskonale wiedział jak to wykorzystać. Nawet u nas w Polsce ile słyszy się o dzieciakach, które pobiły swojego rówieśnika na śmierć, przykład: w wakacje dwuch 15nastolatków pobiło chłopaka o 3 lata młodszego, sprawa była dosyć cicha, ale gówniarze w marcu wychodzą za swoją zbrodnie! szokujące, ale prawdziwe i wlaśnie dlatego większość młodzieży czuje sie bezkarnie. filmowi dałem 9/10 zastanawiałem się nad 10 pkt-ami,[SPOILER] ale minusem był fakt, że główna bohaterka zamiast uciekać w pierwszą noc i wezwać pomoc jak jej kazał chłopak, przeczekała to w schronieniu.[ koniec spoilera]

ocenił(a) film na 10
michaluniu

Film jest znakomity.. Zdecydowanie 10/10 ! :)

michaluniu

Dobry, dobry. Bardzo brutalny. Czy do tego prowadzi wychowanie bezstresowe???

ocenił(a) film na 1
michaluniu

Arcydzielo??pff....masz cos z glowa chyba.Film zasluguje na 4 co najwyzej.Kolejny dzieciak podniecajacy sie nijakim filmem.Fabula ....zal."bezapelacyjnie arcydzielo":d

ocenił(a) film na 8
gustaw20live

Oczywiście argumentów na potwierdzenie swojej teorii się już na forum dyskusyjnym nie pisze, bo to hmmm obciach? Ręce bolą od pisania na klawiaturze? Głupota? Więc po kiego coś piszesz jak nawet uzasadnić nie umiesz:/

ocenił(a) film na 8
michaluniu

Potwierdzam i popieram!!!...a takze polecam!!!

michaluniu

Kurwa po przeczytaniu tych komentarzach "na temat tego filmu", utwierdzam się w przekonaniu, że fora na FW przypominają onet.pl...
Ludzie po jaka k***e te kłótnie? Jak ktoś zaczyna trollować to miejcie go w d*pie i nie kłóćcie się z nim, bo normalni ludzie chcą poczytać coś co inni ludzie myślą na temat filmu, bo może zachęca do obejrzenia, a tu kurwa co? Kupa bezsensownych komentarzy i jakaś głupia kłótnia...
Shit co za kraj... Nie, shit co za ludzie...