Eden

2014
5,5 1,6 tys. ocen
5,5 10 1 1626
6,1 7 krytyków
Eden
powrót do forum filmu Eden

Po obejrzeniu tego filmu osoba, która nie interesuje się muzyką elektroniczną zapewne dojdzie do wniosku, że związana jest ona tylko z narkotykami, alkoholem i seksem....

Nie lubię Disco House / Garage. Wolę inne odmiany muzyki elektronicznej.

Skoro sama muzyka nie nakręcała głównego bohatera i musiał się wspomagać drugami to twierdzę iż nie miał on prawdziwej pasji do muzyki.

Muzyka elektroniczna (głównie Trance i Progressive) jest dla mnie jak narkotyk. Jestem silnie od niej uzależniony. Niepotrzebne mi żadne 'dragi', dopalacze i inne gówna... Samą muzyką potrafię się porządnie naćpać i odlecieć... Nie umiem żyć bez muzyki, potrzebna mi jest niczym powietrze, bez niej się duszę, a moja dusza umiera z głodu...

Generalnie zwykła muzyka (popowo-rockowa) mnie po prostu nudzi, jest mi obojętna, nie wzbudza we mnie żadnych większych emocji... Nie potrafię udawać, że coś mi się podoba. Szukam muzyki, która mnie w jakiś tam sposób rusza, trafia w moje czułe punkty. Najbardziej kręcą mnie kawałki Trance'owo-Progresywno-Deepowe. Ale szukam też eksperymentalnych brzmień. Jestem otwarty na różne style balansujące na granicy elektroniki.

Słuchając muzyki bardzo lubię sobie pomarzyć, pobujać w obłokach, przy muzyce elektronicznej uruchamia się moja wyobraźnia. Muzyka ta bardzo oddziałuje na moje zmysły, skłania do refleksji...

Co jest takiego wyjątkowego w muzyce elektronicznej? Oczywiście jej różnorodność, brzmienie i klimat. Emotikon smile Ale przede wszystkim muzyka ta pozwala na chwilę uciec od szarej rzeczywistości dnia codziennego i przenieść się do innego, lepszego świata...
Muzyka elektroniczna nie jest muzyką dla wszystkich, tylko ludzie o określonej wrażliwości mogą tą muzykę tak naprawdę zrozumieć i ją poczuć... Muzyka elektroniczna jest jak film, ma swoją ściśle określoną strukturę - wstęp, rozwinięcie, kulminacja (main) i zakończenie.
Wielu ludzi nie lubi takiej muzyki, bo długo się rozkręca, ale właśnie o to w niej chodzi. Kiedy oglądacie film, to też musicie się wczuć i słuchać, aby zrozumieć całość. Muzyka elektroniczna to muzyka, która ma duszę. Przy tej muzyce tak naprawdę odpoczywam.. Zabiera mnie w miejsca do których chciałbym wrócić albo do miejsc w które chciałbym się kiedyś wybrać...

Szukam muzyki, której domaga się moja dusza. Kocham różnorodną muzykę elektroniczną, klimatyczną, emocjonalną, melodyjną, głęboką, zmysłową z nutką melancholii i mroku a przy tym energetyczną i rytmiczną

Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam wszystkich
Prawdziwy pasjonat różnorodnej muzyki elektronicznej
Maarten Metz
https://www.facebook.com/maartenmetzofficial

Maartenmetz

filmu jeszcze nie widziałem, ale czytając Twój post miałem wrażenie, że to ja napisałem :D całkowicie się zgadzam z tym co napisałeś :)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
jims

O super, w takim razie zapraszam Cię na moją stronkę na fb ;)