Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412196
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Film jest maksymalnie STRASZNY. Burton stworzył coś tak mrocznego, że nie polecam tego dzieciakom poniżej 15 czy 16 roku życia. Ten film może zjeść twój mózg...Mi prawie zjadł, bo oglądałem go z 6-7 lat temu - za wcześnie.

Ocena: +10/10

ocenił(a) film na 10
janko_bzykant_

to jakis zart? co tam takiego strasznego?

ocenił(a) film na 10
Lucretia_2

ja nie wiem ale wez to pod uwage ze kazdy inaczej odbiera taki film ...mi sie on wydaje bardzo interesujacy a innym straszny a Tobie jeszczce inaczej xD

ocenił(a) film na 9
janko_bzykant_

ee tam straszny ;P Mi się akurat spodobał :) Był bardzo interesujący ;P Bardzo dobry film POLECAM !

ocenił(a) film na 10
Arvalis

mi tez sie bardzo podobal
szkoda ze tak zadko leci w tv...;(

ocenił(a) film na 9
Mika0418

Przeprzeprzeprzecudowny!!!
Oglądałam go jakieś 10 lat i jedyne co pamiętałam, to że mi się podobał. Nigdy nie ryczałam na filmach, gdy ktoś mówił kocham cię, a tutaj ryczałam...

ocenił(a) film na 10
I_am_a_Bad_Girl

a ja sie prawei poryczalam ale jednak nie
xD

ocenił(a) film na 8
Mika0418

świetny film widziałem go z 10 lat temu dzis znowu była okazja warto obejżeć

ocenił(a) film na 8
I_am_a_Bad_Girl

Wspomniana przez dori1703 scena jest niesamowita, nigdy nie działały na mnie tego typu wyznania, których pełno w przesłodzonych melo-srelo-dramatach czy komediach romantycznych a tutaj po prostu mnie przytkało. I Edward... Jego postać budzi wiele emocji.
Mówi niewiele ale wyraża więcej niż inni

ocenił(a) film na 10
imagination

Film znakomity i bardzo wciągający.Strasznie szkoda mi Edwarda.Interesująca postać.Niestety mam pół godzinną lukę i nie wiem jak się zakończyło.Czy nie wiecie może czy będzie powtórka?Z góry serdecznie dziękuję.

kathid

Ten film nie jest straszny... Na początku on jest wręcz śmieszny! Dopiero później robi się bardziej mroczny i polany krwią. Jest w nim coś takiego... W żadnym innym filmie nie poczułam takiej chęci do refleksji. W każdym mieście jest taki Edward i taki Jim. Szkoda mi tylko tego, że Edward odszedł, ale gdyby wrócił nic nie byłoby takie jak wtedy, gdy przybył do miasta po raz pierwszy. Ja mam lat dwanaście i uważam, że dzieci, które w życiu przeżyły to co taki potencjalny Edward, czyli odtrącenie ich przez wygląd, czy cechę charakteru będą rozumiały ten film.

janko_bzykant_

Dla mnie nie był aż tak straszny. owszem, momentami na swoj sposob przerazajacy, ale historia piekna. Az mi bylo szkoda Nozycorekiego...

10/10 oczywiscie