PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40252}

Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 513 tys. ocen
7,8 10 1 513102
5,9 57 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Kiedyś w TV oglądałem świetny film i pamiętam tylko jego zakończenie: gościu znajduje się w budynku jakiejś i rozmawia z jej prezesem (?), dowiadując się przy tym, że jego życie to był tylko wymysł jego mózgu. W realnym życiu wziął udział w projekcie tej firmy (był chory?) i leżał gdzieś nieruchomo, tymczasem wydawało mu się, że cały czas żyje... Wiem, że mało szczegółów, ale może ktoś kojarzy? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc...

Sekobb

truman show byl troche podobny, ale to na pewno nie o ten film Ci chodzi;p moze jakiegos aktora znasz,kojarzysz?

ocenił(a) film na 10
julja69

co do wymysłów mózgu to kojarzy mi się tylko 'krucjata Bourne'a'

ocenił(a) film na 10
zuz93

Już znalazłem. Chodziło o "Vanilla Sky". Dzięki ;)

Sekobb

Czy ty myślisz? Wiesz że w ten sposób psujesz innym film? Właśnie wyjaśniłeś zakończenie jednej z produkcji której jeszcze nie widziałam - i pewnie nie tylko ja - a weszłam w wątek by ewentualnie pomóc, a Ty rozpisałeś to, co miało być kulminacją. Przez takie osoby jak Ty można dojść do wniosku, że nie warto pomagać komukolwiek, kto szuka jakiegoś filmu.

Myślenie nie boli...

_Blatta_

a SHUTTER - WIDMO sie konczy tak ze duch tej co popelnila samobojstwo i straszyla potem,siedzial caly czas na karku glownego bohatera?

Sekobb

ten film to Vanilla Sky albo Otwórz oczy.
zależy, czy oglądałeś wersję amerykańską, czy pierwowzór.

ocenił(a) film na 8
Devi

Skoro już się wyjaśniło, to chciałem tylko dodać, że podobny motyw jest w filmie "Pamięć absolutna" (Total recall), gdzie bohater... no właśnie :) Nie wiem jak to ubrać w słowa, aby nie zdradzić.
Polecam :)